Bir sokak röportajı sırasında muhabire çirkin hakaret ortaya çıktı. Görüntüler, sorunlu zihniyet sahiplerinin varlığını bir kez daha belli ett.

Söz konusu duruma Kanal 7 Muhabiri Meryem Nas maruz kaldı. Bir dükkanda röportaj sırasında bir kadının muhabir Nas'a söyledikleri "2023 yılında bile hala aynı sorunlu zihniyet devam ediyor" yorumuna neden oldu.

Muhabir Nas, röportaj sırasında Aylin A. isimli kadının "Başını aç kafan biraz hava alsın, oksijen eksik sende" sözüyle neye uğradığını şaşırdı.

Şehitkamil Belediyesi eski Başkanı AK Partili Rıdvan Fadıloğlu, belediyeyi borçsuz devretti Şehitkamil Belediyesi eski Başkanı AK Partili Rıdvan Fadıloğlu, belediyeyi borçsuz devretti

Olay sonrasında muhabir Meryem Nas, hakaret edenkadın hakkında suç duyurusunda bulundu.

MERYEM NAS KİMDİR?

Muhabir Nas, olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak "Faşist, özgürlük düşmanı, başörtüsü düşmanı! Haber yaptığım sırada bana yaptığı bu hakaret tüm başörtülü kadınlara, kızlara yapılmış hakarettir. Suç duyurusunda bulundum, kadının kimliği tespit edildi, ifadesi alınacak. Kamera kayıtlarında her şey ortaya çıkacak!" ifadelerini kullandı.

"KAYITLARI İZLEDİM ZOR SABRETTİM"

Nas, bir başka paylaşımında da "Az önce polis merkezinde güvenlik kamerası kaydını izledim. Hakaretleri açık açık dinledim. Bir kere daha çok zor sabrettim. O sesleri ve kamera kaydını sizinle paylaşacağım. O zaman faşistliği daha net göreceksiniz. Savcılık konunun takipçisi. Hakaret cümlelerini saniye saniye sizinle paylaşacağım. Merak etmeyin! Davanın sonucunu da elbette yazacağım" dedi.

GÖZALTINA ALINDI

Kanal 7 Muhabiri Meryem Nas'a hakarette bulunan Aylin A., ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. 

MERYEM NAS'A BAŞÖRTÜSÜ HAKARETİ

Çirkin olayın ardından Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giden Meryem Nas, "hakaret" gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Şikayet sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Kanal 7 Muhabiri Nas, bir manavda haber yapacakları sırada mikrofon uzattığını ve soru sormaya başladığını söyledi.

"ÖYLE DESE BİZ RÖPORTAJI KESERDİK"

Röportaj sırasında daha sorusu bitmeden Aylin A.'nın kendisine olan tepkisine şaşırdığını anlatan Nas, "Çünkü inanılmaz bir tepki, inanılmaz bir yükseliş…'siz kimsiniz beni çekiyorsunuz, sizi mahkemeye veririm, benden izin aldınız mı, sizi davalık edeceğim' gibi bir tepkiyle karşılaştım. Oysa reddetse, 'ben kameraya çıkmak istemiyorum, mikrofon uzatmayın' dese biz zaten röportajı orada keser ve devam ederiz" dedi.

Aylin A.'nın kendisine hakaret ettiğini belirten Nas, şunları söyledi:

"Şöyle bir cümle sarf etti. Çok özür diliyorum, konuşurken titriyorum sinirden. 'Biraz kafanı aç, hava alsın, beyninde oksijen yok belli ki' dedi. Böyle bir cümle ama ben tam net duymadım. Kameraman arkadaşım bu cümleyi duyduktan sonra kamerasını açıp kayda girdi. Kayda girdikten sonra 'o cümleyi bir daha söyler misin' diyerek kadına yöneldi.

Kadın bu sorunun karşısında ne yapacağını şaşırdı, cevap veremedi. Bu konuyu inkar etmeye çalıştı. Ben elimde mikrofonumla birlikte kadının yanına gittim. Her şeyi kabul ederim ama bu cümleyi, başörtüme hakareti kabul etmem diyerek kadına soru sormaya başladım. Röportajın başında kılık kıyafetime, başörtüme, giyimime bir saldırı olacağını anlamamıştım."