Bingöl'de silahlı kavga! 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı Bingöl'de silahlı kavga! 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Kar yağışı ile ilgili Meteoroloji'den yeni bir uyarı geldi. Geçtiğimiz perşembe günü ülkemizde etkisini gösteren kar yağışı tam bitti derken, soğuk ve yağışlı hava geri geliyor. Balkanlar üzerinden yurdumuza giriş yapacak soğuk hava dalgası, 16 Mart çarşamba gününden sonra bazı bölgelerde aralıklarla kar yağışı bekleniyor.

Hava sıcaklığının cumadan itibaren hissedilir derecede düşerek, bir haftalık periyotta mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.  İstanbul'da pazar günü etkisini yitiren kar yağışı yeniden başlayacak. Megakentte yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, cumadan itibaren il genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği, kar yağışının gelecek hafta başına kadar aralıklarla yer yer kuvvetli kar sağanakları şeklinde etkili olması bekleniyor. Yağışların Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İşte tüm yurtta beklenen yeni soğuk ve yağışlı hava sisteminin detayları...

YARIN YAĞMUR BAŞLAYACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde etkili olan soğuk ve yağışına ilişkin hava durumu raporu yayınladı. Meteoroloji'nin açıklamasına göre yarından itibaren Türkiye yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Yarın yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların cuma gününden itibaren kar yağışına dönmesi bekleniyor.  Hava sıcaklıklarının ise önümüzdeki bir haftalık periyotta mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceğini açıkladı.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Cuma gününden itibaren pazartesi gününe kadar etkili olacak soğuk hava Kuzey ve iç bölgelerde kar yağışına neden olacak. İstanbul'da "ısı adası" etkisinden dolayı cuma günü karla karışık yağmur olacak, sonraki günlerde kar görülecek. Sıcaklık gündüz 4 derece, gece 0 dereceye kadar düşer" mesajını paylaştı.

ANKARA'DA PERŞEMBE KAR VAR

Ankara'da, perşembe gününden itibaren aralıklarla kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığının cumadan itibaren hissedilir derecede düşerek, bir haftalık periyotta mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA CUMA GÜNÜ KAR BEKLENİYOR

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre İstanbul'da, yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, cumadan itibaren il genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği, kar yağışının gelecek hafta başına kadar aralıklarla yer yer kuvvetli kar sağanakları şeklinde etkili olması bekleniyor.