Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl müjdelediği Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz için adımlar atılmaya devam ediyor. Bugün iletim sağlayacak vanalardan biri Türkiye'ye geldi. Dev kuyubaşı vana, kuyuların başından üretim ve dağıtım haznesine iletmekte kullanılacak.
Türkiye tarihinde en büyük doğal gaz keşfinin gerçekleştiği Sakarya'da , gazın karaya çıkması için çalışmalar Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından sürdürülüyor. Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne keşfi sırtlayacak borular gelmeye devam ederken, kullanılacak ekipmanlar da sahaya gelmeye başladı.

İstanbul'da yaralı şahıs kendisini tedavi eden doktora saldırdı İstanbul'da yaralı şahıs kendisini tedavi eden doktora saldırdı

Denizdeki gazın karaya taşınmasında kullanılacak olan ve çok önemli bir göreve sahip kuyubaşı vanalarından ilki Filyos'a getirildi.  Dev vananın ğırlığı 65 ton, yüksekliği 5,1 metre, genişliği 5,9 metre.  Vana, içinde bulundurduğu akış ölçer, sensör, detektör ve çeşitli vana takımlarıyla üretilecek gazı kuyubaşından üretim dağıtım haznesine iletecek. Her kuyunun başında bulunacak vanalardan toplamda 9 adet daha gelmesi bekleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in açıklamasına göre keşfi sırtlayacak boruların tamamı haziranda Filyos'a gelecek. Dönmez, Temmuzda da denizde boru yerleştirme işleminin başlayacağını ifade etti.