Karayolları'nda altyapı çalışmalarından yol bakımına kadar birçok alanda görev yapan taşeron işçiler, yıllardır geçici statüde çalışmanın getirdiği belirsizlikle mücadele ediyor. Çeşitli projelerde önemli görevler üstlenen bu işçiler, emeklerinin karşılığını almak ve daha istikrarlı bir çalışma ortamına kavuşmak adına kadro taleplerini dile getiriyor.

Karayollarında, ''müşavirlik ve danışmanlık hizmeti" adıyla işe başlayan ancak karla mücadele, trafik, yama ve tüm bakım işlerinde görevlendirilen işçiler uzun süre önce verilen kadro sözünün tutulmasını istiyor. 

Haklarını çeşitli mecralarda dile getiren karayolları işçileri, eyleme başladı. Karayolları işçileri kadrolu ve güvenceli çalışma hakkı talebiyle her gün bir ilde işe çıkmama kararı aldı. Uygulamanın Antalya'da başladığını da duyurdular.

Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ''Karayolları işçileri hergün bir ilde işe çıkmama kararı aldı. İlk uygulama Antalya'da başladı. Kadrolu ve güvenceli çalışma hakkı için mücadele eden işçiler, sorunun Meclis'e gelmesini istiyor. Ve 4D statüsünü talep ediyor.'' ifadeleri kullanıldı.

Çalışma Meclisi 5 yıl aradan sonra toplanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüşecekler Çalışma Meclisi 5 yıl aradan sonra toplanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüşecekler