Karayolları ( KİT ) taşeron işçilerine kadro çıktı mı? Çıkacak mı? Yeni gelişmeler neler? 

Taşeron kadro 2022 | Taşeron karayolları işçilere kadro verilecek mi? KİT taşeron  işçiler kadroya alınacak mı? - Timeturk Haber

TAŞERON İŞÇİ KİME DENİR?

Taşeron işçi; kamu kurumlarında yapılmakta olan hizmet alım ihalelerini kazanan özel sektördeki şirketlerin çatısı altında istihdam edilen, ancak fiili olarak kamu kurumuna ait iş yerinde çalışan ve kamu hizmeti yapmakta olan işçi sınıfında çalışan kişilere denir.

Karayolları ( KİT ) taşeron işçilerine kadro çıkacak mı?

Bu hususta, 2022 yılında başlayan çalışmalarda artık sona gelindi. Öncelikle milyonlarca memur ve emeklinin beklediği 3600 ek gösterge konusunda sona gelindi. Düzenlemenin tamamlanmasından sonra gözler EYT yasasına çevrilmişti. EYT'de de yaş sınırının olmayacağının açıklanması ise birçok EYT'liyi sevindirdi. EYT sorununun da çözülmesiyle sözleşmeliye ve geçici işçilere kadro çalışması gündeme geldi. Ülkemizde çeşitli kurumlarda çalışan taşeron işçiler de kadro müjdesini dört gözle bekliyor. Karayolları taşşeron işçiler de 2023 yılında kadroya geçip geçmeyeceğini merakla bekliyor.

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması - Son Dakika Haberleri

ESKİ BAKAN KONUŞMUŞTU

Karayolları çalışanları dört gözle kadroya geçecekleri günü bekliyor. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz aylarda taşeron kadro açıklamasında bulunmuştu. Bilgin açıklamasında şunları dile getirmişti:"696 Sayılı KHK'yla geçen işçilerin problemleri var. Onların çözülmesi daha kolay, o konuda hazırlıklarımız tamamlandı ama orada bir başka sorun daha var, önemli bir sorun da şuydu.Yaklaşık 1 milyon işçi geçti ama o günkü şartlarda 90 bin civarında bir işçi kapsam dışında kaldı. Onların kamuya kadrolu olarak geçmesi, onlara işçi kadrosu verilmesi konusunda da bütün çalışmalarımızı tamamladık. Onun da belli bir aşamadan sonra uygulamaya sokulacağının haberini vermek isterim." 

Geçici İşçiler kadro sahibi olabilecek mi?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz geçici işçilerin kadro sorununa dair mühim açıklamalarda bulundu. Bilgin 300 bin geçici işçinin kadroya alınması için çalışmaların başlandığını belirtti. eski bakan Bilgin, geçici işçilere kadro düzenlemesinin "Ay sonuna doğru Meclise intikal ettireceğiz" dedi.Bakan Bilgin açıklamasında “Önümüzde geçici işçiler dosyası var. Sayıları 300 bin. İhtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu işçi olarak calışmaları sağlanacak” dedi.

DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar

Müjdeli haber ne zaman gelecek?

Bu husus hakkında çalışmalar Bakanlık tarafından devam ediyor. KİT mağdurlarının isteği ise meclis açıldığı vakit kadro müjdesinin duyurulması yönünde.