Kars Belediyesi'nde 4 aydır ücret alamayan taşeron işçiler ve 1 aydır ücret alamayan kadrolu işçiler iş bırakarak belediye önünde eylem yaptı. 

Hizmet-İş'ten Mamak Belediyesinde işten çıkarılanlara destek: Keyfi kararlarla insanlar işinden ediliyor Hizmet-İş'ten Mamak Belediyesinde işten çıkarılanlara destek: Keyfi kararlarla insanlar işinden ediliyor

İşçiler ücret alamadıkları süre içinde üyesi oldukları Hak-İş’e bağlı Hizmet-iş’in, konuyla ilgili herhangi bir adım atmadığını belirten işçiler hem Hizmet-İş’e hem de yerel seçimlerde Kars’tan aday olan ve sessiz kalan başkan adaylarına tepki gösterdi. Ücretini alamayan bir işçi “Seçim öncesinde yerel ve ulusal medya kuruluşlarının bu olanları görmezden gelerek üstünü kapatması manidar. Hatta bu olaya ilişkin gelip, hiçbir şey olmamış gibi geri giden müfettişlerin örtbas etmeye çalışması da... Sadece taşeron işçilerin değil, kadrolu işçilerin de ücreti ödenmiyor, burada hukuksuzluk söz konusu” dedi.

Evrensel'inn haberine göre, yaklaşık bir saat süren iş bırakma eyleminin ardından, MHP’nin Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik’in ve daha sonra Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın belediye binasına gelmesiyle yapılan görüşme sonrası işçiler eylemlerini sona erdirerek işbaşı yaptı. 

Editör: TE Bilişim