Türk-İş’e bağlı olan Selüloz-İş Sendikası’nın örgütlü olarak bulunduğu Kartonsan’da 108 gündür süren grevden olumlu sonuç geldi. Bugün öğle saatlerinde Kartonsan patronu ve sendika arasında yapılan görüşmede işçilerin talepleri kabul edildi.

Evrensel'den Gözde Meydan'ın haberine göre Kartonsan’da yapılan anlaşmada 1 Mart 2023 itibariyle en düşük ücret 20.115 TL, ortalama ücret 22.370 TL ve en yüksek ücret de 28.000 TL, 3. 6 ay TÜFE +1250 TL ve 4. 6 ay da TÜFE+1250 TL olarak belirlendi.

Kartonsan işçileri grevde! Kartonsan işçileri grevde!

Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü

Sosyal haklarda yüzde 120 oranında artış sağlanarak, grev sürecinde işveren tarafından dağıtılmayan banka promosyonlarının dağıtılacağı belirtildi.

"YAPMASAYDIK ÇOK PİŞMAN OALCAKTIK"

Kartonsan işçisi toplu sözleşme görüşmelerinde çıkan uyuşmazlık nedeniyle 22 Aralık 2022’de greve çıkmıştı. 108 gündür devam eden grevde bugün anlaşma sağlandı.

Selüloz-İş Sendikası'ndan Kartonsan grevine destek Selüloz-İş Sendikası'ndan Kartonsan grevine destek

Selüloz İş Genel Başkanı Aydın Parlakkılıç greve çıkmanın kaçınılmaz olduğunu belirterek “Bunu yapmasaydık çok pişman olacaktık, eziyet çektik ama refaha ulaştık. Bekaert grevi, İpek Kağıt iş sözleşmesi bir örnek oldu. Bizim gerisinde kalmamamız gerekirdi. İçerde de birliğimizi beraberliğimizi bozmayacağız. İşimize bakacağız” dedi.