"Para sayma" soruşturmasında CHP'li Özcan'ın ifadesine ulaşıldı: Bağışı parti adına aldım "Para sayma" soruşturmasında CHP'li Özcan'ın ifadesine ulaşıldı: Bağışı parti adına aldım

23 yaşında Maltepe Üniversitesi 3. sınıf öğrencisi Ali Kemal Yüce'den 15 Haziran'dan beri haber alınamıyor. Ali Kemal'in kaybolmadan önce ailesine not bıraktığı ve kredi çekip silah aldığı biliniyor. Ümraniye'de yaşayan Yüce'yi ailesi ve arkadaşlarının araması sonuç vermeyince araştırmacı gazeteci Müge Anlı'nın TV programına çıktılar.

"Ali Kemal'e ait telefon sinyali Müge Anlı'da bulundu"

Babası, annesi ve kuzeni Müge Anlı'dan yardım isteyerek Ali Kemal'e seslendiler. Bu sabah Müge Anlı programında Ali Kemal Yüce'ye yer vererek yeni gelişmeyi duyurdu. Yüce'ye ait telefonun Kocaeli'nin Kanıra ilçesinde sinyal verdiği tespit edildi. Gelişme üzerine ekipler Kandıra'nın Kefken bölgesinde arama çalışması başlattı. Müge Anlı bu haberi programında duyurarak ailesiyle konuştu. 

Ali Kemal'in annesi Aynur Yüce, oğlunun hayatından şüphe duyduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Oğlum 15 Haziran tarihinde eve gelmedi. Meraklandık. Aradığımızda telefonu meşgul konumdaydı. Cevap vermiyordu. Ondan sonra tekrar aradık, yine açmadı. Bu çocuk saat 5 (17.00) en geç 6’da (18.00), hiçbir zaman 9’dan (21.00) sonra eve gelmeyen bir çocuk olduğu için daha çok meraklandık. Ama üniversitede kütüphanede ders çalışıyordu, kütüphanede ders çalıştığı için, biz yine çocuğun kütüphanede biraz fazla takılıp gelecek haftaki sınavlara hazırlandığını düşündük. Biraz daha bekledik.

Saat 11.5 (23.30) gibi eşim Ümraniye Atakent Karakolu'na gitti. Sabah oldu. Ali Kemal'in eve gelmemesi daha önce hiç olmadı. Onun için çok üzgünüz. Bu olayın da araştırılmasını istiyoruz.

Bir gören duyan olursa lütfen haber versin. Çok üzgünüz. Ne yapacağız çaresiziz, bilmiyoruz. Gören, duyan olursa lütfen bize haber versin. Devletimizin de bütün imkanlarını kullanmış olmamıza rağmen bulamadık. Bulamadığımız zaman, biz daha da çok başına bir şey gelmiş olabileceğini düşündük ve çok telaşlandık. Lütfen, oğlumun hayatından endişeye duyuyorum. Gören, bilen, duyan varsa lütfen bize haber versin. Biz çok çaresiziz, umutla bekliyoruz.”