İstanbul'un Başakşehir ilçesinde gerçekleşen olayda, İbrahim Keloğlan, "Eros" adlı kediyi vahşice öldürmüştü.   

Konuyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklamalarda bulunarak sanığın dava sonucunda aldığı cezalara değindi ve konuya ilişkin gelişmelerden bahsetti.

Tahliye edilen Nihal Candan'dan ilk açıklamalar: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık Tahliye edilen Nihal Candan'dan ilk açıklamalar: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık

CEZASIZLIK ALGISI NASIL ORTADAN KALDIRILABİLİR?

Tunç, "Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak için herhangi bir suç karşısında belli bir süre hapis cezası verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ancak olumlu örnekler de var. Mesela Seferihisar'da bir köpeği kulübede yakarak öldüren kişiye 4 yıl hapis cezası verildi. Eros'un canice öldürülmesi hepimizi derinden yaraladı. Bu tür fiillerin cezasız kalmaması gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde açıklamada bulunarak, insanların bu tür cezaların verilmediğini iddia ettiğini belirtti.

Cezasızlık algısı ve denetimli serbestlik konularında çalışmalarının olduğunu ve sokak hayvanlarının korunması konusunda Tarım Bakanlığı ile iş birliği içinde olduklarını aktaran Tunç, "Hayvanların korunması önemli ancak insan sağlığını da tehdit etmemesi gerekiyor. Bu dengeyi sağlamak için yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda seçim sonrası çalışmalarımız hız kazanacak." dedi.

SANIK İYİ HAL İNDİRİMİ ALMIŞTI

Tunç, sanığın şu ana kadar aldığı cezalara değinerek, "Önceki kararda mahkeme 1 yıl 3 ay hapis cezası vermişti. Sanık yaklaşık 1 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye oldu. Ancak tahliye sonrasında toplumda büyük bir infial oluştu ve Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtiraz üzerine ağır ceza mahkemesi kararı bozdu ve yeniden yargılama yapıldı. Yeniden yargılamada mahkeme, önceki kararın alt sınırından uzaklaşarak 3 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra iyi hal indirimi yapılmış, 2 yıl 6 aya düşmüş oldu. Bu karar da tartışmalara neden oldu ve Cumhuriyet savcısı konuyu istinafa götürecek." dedi.