Muhtarlara seslenen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

MUHTARLARIN BÜRO PERSONELİ OLACAK

Büyükşehirlerde baktığı nüfus 100 binin üstünde olan muhtarlar var. Tek muhtar var bir yardımcı personeli yok. Üniversiteyi liseyi bitiren dünya kadar işsizimiz var. Muhtar arkadaşlara birer yardımcı personel verilse, dosyaları tutsalar ne olur? Ben bunu söylediğimde kıyameti kopardılar…Allah nasip eder iktidar olduğumuzda vereceğiz. Yanınızda çalışan bir büro personeli olacak.

Meral Akşener, skandal iddiaların ardından Ayşenur Arslan'a dava açtı Meral Akşener, skandal iddiaların ardından Ayşenur Arslan'a dava açtı

Büyükşehirler ilan edildikten sonra kırsalda köy tüzel kişilikleri yok edildi. Mal varlıklarına el konuldu. O köy tüzel kişiliklerini yeniden ihya edeceğiz.

MUHTARLAR BELEDİYE MECLİSİNE KATILACAK

Mahallede seçimle gelen birisi varsa, muhtar mutlaka belediye başkanlarının oturduğu belediye meclisine katılacak, söz ve karar sahibi olacak.

Türkiye Muhtarlar Birliği'nin kurulması lazım.

Sizlerin hakkını hukukunu yasal güvenceye alan kanun teklifimiz AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. Ben size söz veriyorum. İktidar olduğumuzda o kanunun derhal ve ivedilikle çıktığını göreceksiniz.”

TÜRKİYE BİR ÇÜRÜMENİN İÇİNE SÜRATLE GİDİYOR'

Türkiye bir çürümenin içine süratle gidiyor. Kimin ne yaptığı belli değil. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Onların tamamını çözeceğim. Ülkede uyuşturucu baronları habire koşturuyor. Uyuşturucu belası bu kadar derinden yaşanmamıştı bu topraklarda. Bu karamsar atmosferi beraber değiştirmek zorundayız”

Kırsalda bütün köy okullarını açacağız. Öğretmeniniz, imamınız olacak. Hayvancılık yapılıyorsa veterineriniz olacak.

Bütün fakir ailelerin banka hesabına asgari ücret kadar para yatıracağız. Gidecek, oradan parasını çekecek esnaf, memur gibi. Onun evlatlarının karnının doyması, üniversiteye gidiyorsa çocuğunun burslu olması lazım. Derin yoksulluğu bitireceğiz'' diye konuştu.