Enerji verimliliğini artırmayı amaçlayan teklif Mecliste kabul edilerek yasalaştı Enerji verimliliğini artırmayı amaçlayan teklif Mecliste kabul edilerek yasalaştı

Kerkük Valiliği, Türkçe'nin resmi dil olarak kullanılmasını sağlayacak bir karar aldı. Bu karara göre, devlet daireleri, kamu binaları ve tabelalar Türkçe, Arapça ve Kürtçe olmak üzere üç dilde yazılacak. Türkçe'nin diğer dillerden geri kalmaması veya küçümsenmesi önlenmiş olacak. Ayrıca, resmi belgeler ve yazışmalar da Türkçe olarak hazırlanacak.

Kerkük Valiliği, yayınladığı talimat ile anayasada var olan maddenin Kerkük için uygulanacağını hatırlatarak uymayanların yaptırımlar ile karşılaşacağını belirtti.

Kerküklü Türkmen Gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz, TamgaTürk'e yaptığı açıklamada, bu kararın Kerkük'teki Türkmenler için önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Irak Anayasası'nda yer alan Türkmence'nin resmi dil statüsünün Kerkük'te hayata geçirilmesinin Türkmenler'in haklarını koruyacağını belirtti. Irak'ta Türkmenler'in yaşadığı diğer bölgelerde de bu kararın uygulanması gerektiğini vurguladı.