"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2893 %0.08
36,9745 %-0.08
2.279.561 %-0.689
3.021,64 -0,21
Ara
İşçi Haber Sendikadan Haberler KESK Şubeler Platformundan bakanlık önünde protesto

KESK Şubeler Platformundan bakanlık önünde protesto

KESK Şubeler Platformu üyeleri, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarını protesto etmek için Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde toplandı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, "Kamu emekçileri ve emeklileri, TÜİK'in manipüle ettiği verilerle bir kez daha yoksulluğa ve sefalete mahkum edilmiştir," dedi.

Grup adına konuşan Koçak, TÜİK'in verilerine göre haziran ayı enflasyonunun yüzde 1,64, yıllık enflasyonun ise yüzde 71,60 olduğunu belirtti. Koçak, "Milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklinin maaş artışında önemli bir faktör olan altı aylık enflasyon ise yüzde 24,73 olarak açıklandı," dedi.

Gerçek enflasyon rakamlarının gizlendiğini iddia eden Koçak, "Kamu emekçileri ve emeklileri, TÜİK'in manipülasyonlarıyla yoksulluğa ve sefalete mahkum edilmiştir," dedi.

En düşük kamu emekçisi maaşının, sosyal yardım kalemleriyle yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması gerektiğini vurgulayan Koçak, "TÜİK verilerine göre yapılan artışlar devam ettikçe, adaletsiz gelir vergisi dilimleri sürdükçe, yeni vergi yasaları ve kamuda tasarruf adı altında gelen paketlerle, liranın döviz karşısında değer kaybetmesi devam ettikçe, bugünkü durumu bile arar hale geleceğiz," diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *