Yüz binlerce işçi ve ailesini yakından ilgilendiren taşerona kadro konusu gündemden hiç düşmüyor. Seçim öncesi verilen vaatlerin başında gelen ve uzun zamandır çözüme kavuşturulmayı bekleyen taşerona kadro meselesi yüz binlerce vatandaşı maddi ve manevi olumsuz etkiliyor. 

Çalışma şartlarından memnun olmayan, geçim sıkıntısı yaşayan taşeron işçileri kadroya geçerek derin bir nefes almayı bekliyor. Yetkililere seslerini duyurmak adına sık sık sosyal medyada etkinlik düzenleyen kadro bekleyen taşeronlar dün gece gündeme damga vurdu.

Kadro bekleyen taşeronlar arasında Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan müşavirler de bulunuyor. Yıllardır eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep eden Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan müşavirler yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini beklerken günden güne artan ekonomik sıkıntılarla da mücadele ediyor.

Karayollarında, ''müşavirlik ve danışmanlık hizmeti" adıyla işe başlayan ancak karla mücadele, trafik, yama ve tüm bakım işlerinde görevlendirilen işçiler uzun süre önce verilen kadro sözünün tutulmasını istiyor. 

Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

Sosyal medyada sık sık etkinlik düzenleyerek yetkililere seslenen karayolları taşeron işçileri yaşanan bu haksızlığın ve mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor.

KGM müşavirleri yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle dile getiriyor:

375 Sayılı KHK'nin Geçici 23 üncü Maddesinin uygulanmasına dair usul ve esaslarda bütün şartları
sağlamamıza rağmen;
(4)_ Danışmanlık hizmetleri, hastane bilgi yönetim sistemi hizmetleri ve çağrı merkezi hizmetlerine
ilişkin alımlar personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmez. Sadece bu maddeden dolayı kadro hakkından yararlanamadık.

İhalemizin türü "DANIŞMANLIK HİZMET ALIMI" olarak geçse de, uygulama ve çalışma şekli olarak personel çalştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak yürütülmeye devam etmekte, 2017 yılında 696 sayılı KHK ile kadro hakkı tanınan işçi arkadaşlarımız ile aynı şartlarda aynı işi yapmaya devam etmekteyiz.

Ayrıca yapılan danışmanlık hizmet alımı ihalelerinde sözleşmeler belirli süreli sözleşmeyi geçmekte, ihale süresi bitiminde ihaleyi alan yüklenici değişse dahi çalışan personel sabit kalmakta, Karayolları Genel Müdürlüğü adına çalışmalarına devam etmektedir.