İş sağlığı ihlallerine 8,7 milyon lira ceza kesildi İş sağlığı ihlallerine 8,7 milyon lira ceza kesildi

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzun yıllar boyunca çalışan ve mesleki deneyim elde eden uzman  çavuşlara atama yapılmadı. Peki 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan maddelere göre, herhangi bir sebepten dolayı meslekten ayrılmak zorunda kalan uzman çavuşlara atama yapılaack mı?

Uzman çavuşlar tecavüzü itiraf etti: Biri 'nefsime uydum' diğeri 'şeytana  uydum' dedi – Yeni Yaşam Gazetesi | Yeni Yaşam

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde herhangi bir sebepten dolayı görevden ayrılmak zorunda kalan eski uzman çavuşların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92'nci maddesine göre atama hakları bulunmaktadır. Sözleşmesini fesh eden uzman çavuşlar, tekrardan görev yapma hakları bulunmasına rağmen, bu talepleriye yönelik çalışma başlatılmadı.

Uzman Çavuş Maaşı 2023 - En Düşük Ve En Yüksek Uzman Çavuş Maaşları Ne  Kadar, Kaç TL? - Sabah

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Genel Başkan Mustafa Gündeşli 28. Dönem CHP Uşak Mİlletvekili Ali Karaoba'yı TBMM'de ziyaret ett. Askerlerin haklarını her fırsatta savunan Gündeşli'nin ziyareti üzrine, Karaoba yapmış olduğu açıklamada, ''Bugün TBMM'de Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkabı Sayın Mustafa Gündeşli, Başkan Yardımcısı Mustafa Şirin ve Sayman Selçuk Tekin'i ağırladık. Ziyaretleri için teşekkür ediyorum,'' dedi.

Resim

Mustafa Gündeşli konuya ilişkin daha önce yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

“Siz değerli Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerimiz bu dosya üzerindeki tüm konulara ilişkin çözüm noktası sizsiniz. ‘Devlet, millete hizmet edenlerle devlettir’ anlayışıyla, biz devletimize ve milletimize hizmet etmeye hazırız. Arkası kesilmeyen ve binlerce insanın hak vebalinin olduğu bu soruna karşı sizlerden Vicdan, Vefa ve Hak ile muamele ederek çözüme kavuşturmanızı talep ediyoruz.” dedi.

Mustafa Gündeşli (@gundes_46) / X

Sözleşmede yer alan ve kendileri için hayati önem taşıyan maddeye göre, ''Türk Silâhlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilen uzman çavuşlar, tekrar Türk Silâhlı Kuvvetlerine alınmazlar'' ibaresi bulunmaktadır. Sağlık niteliklerini kaybetmeleri veya 45 yaşına girmiş olmaları sebebiyle, görev süreleri sona erenler ile kendi istekleriyle sözleşmelerini feshetmiş olanların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92’nci madde hükümleri gereğince, tekrardan göreve dönmeleri mümkün olmaktadır.

Jandarma uzman erbaş alımları... 2020 Jandarma uzman çavuş alımı ne zaman?  Jandarma uzman erbaş başvuru şartları! - Finans haberlerinin doğru adresi -  Mynet Finans Haber

MUSTAFA GÜNDEŞLİ MECLİS KÜRSÜSÜNDE UZMAN ÇAVUŞLARIN SESİ OLACAK!

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Genel Başkan Mustafa Gündeşli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 22.11.2023 tarihinde Meclis kürsüsünde eski uzman çavuşlara yönelik açıklama yapacağını duyurdu.

YARARLANAMADIKLARI HAKLARI!

  • Mesleki Güvencesi Yok
  • Sicil Yönetmeliği Yok
  • Sağlık Yönetmeliği Yok
  • Kıdemi Rütbe'den Sayılmıyor
  • Atama Yönetmeliği Yok
  • Şehit maaşlarında artış oranında ayrım var
  • Ordu mensubu uzman çavuşlar ordu evine alınmıyor

Jandarma uzman erbaş alımları 2020... Jandarma uzman çavuş alımı ne zaman?  Jandarma uzman erbaş başvuru şartları! - Finans haberlerinin doğru adresi -  Mynet Finans Haber

KIDEMLERİNİ DOLDURAN UZMAN ÇAVUŞLARA ATAMA YAPILACAK MI?

Yaşadığı herhangi bir sebepten dolayı, kendi isteğiyle sözleşme feshi yaparak mesleğinden ayrılan binlerce vatandaş, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince, tekrardan görevlerine dönmek istiyor. Yönetmelikte tekrardan göreve dönme hakkı bulunmalarına rağmen, konuya ilişkin çalışma başlatılmaması, eski uzman çavuşların hak kaybına uğramasına sebep oldu.

Uzman çavuşlar haklarını istiyor

Sözleşmede yer alan ve kendileri için hayati önem taşıyan maddeye göre, ''Türk Silâhlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilen uzman çavuşlar, tekrar Türk Silâhlı Kuvvetlerine alınmazlar'' ibaresi bulunmaktadır. Sağlık niteliklerini kaybetmeleri veya 45 yaşına girmiş olmaları sebebiyle, görev süreleri sona erenler ile kendi istekleriyle sözleşmelerini feshetmiş olanların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92’nci madde hükümleri gereğince, tekrardan göreve dönmeleri mümkün olmasına rağmen henüz konuya yönelik çalışma başlatılmadı.