8 Eylül 1999’dan sonra sigorta girişlilerini 1 gün ya da 1-2 yıl farkla kaçırdıkları için 17 yıl daha emekli olmayı bekleyecekler. Tıp EYT'liler günü emekli olmak isteyen mağdurlar hak arayışlarını sürdürüyor. 

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER), sosyal medya hesabı Twitter üzerinden 2023 Cumhurbaşkanı seçimlerine aday olan ve ikinci tura kalan CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu ile telefon görüşmesi yaparak destek verdi.

EMADDER konuya ilişkin şöyle açıklama yaptı;

Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Bey, bugün kendisinin derneğimizi (EMADDER) nazik aramaları neticesinde, EYT sonrası yaşamış olduğumuz 17-20 yıllık geç emekli olma mağduriyetini ilk ağızdan kendisine iletme imkanı bulduk.

Sayın Kılıçdaroğlu Bey, mağduriyetimiz hakkında detaylı bilgi aldı ve kendisinin bu konunun takipçisi olacağını ve başkan düzeyinde dile getireceğini belirtti. Kendisinin ilgileri ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu, Sizden her platformda bu mağduriyetimizi gündeme getirmenizi arz ediyoruz. Teşekkür ederiz.”