Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Akbelen ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili de çarpıcı bir açıklama yaptı.

Kütahya'da feci kaza! Ağaca çarpan otomobildeki 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı Kütahya'da feci kaza! Ağaca çarpan otomobildeki 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

''HİLE HURDAYLA KAZANDILAR''

Akbelen’deki olaylar ve orman yangınları ile ilgili konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarının uluslararası alanda kömür tüketen santralleri kapatacağını söylediğini, bunun için milletvekillerinin imza attığını belirterek Paris İklim Antlaşması’nı refarans gösterdi ve yaşananların katliam olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, seçimden önce verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve AK Parti’nin seçimi hileyle aldığını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Muğla'daki maden arama sahasında yapılan genişleme çalışmasına yönelik protestolar vardı. Kılıçdaroğlu, "Doğalgaz için, kömür için, akaryakıt için para ödüyorsunuz. Ama Allah’ın güneşi bedava. Güneş panellerini kurarsınız istediğiniz kadar elektrik üretirsiniz. Bu katliama dur demek, her birimizin bir görevi." dedi.

AKBELEN TÜRKİYE'DİR

Akbelen'in sadece Akbelen olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, Akbelen aynı zamanda bir Türkiye’dir. Muğla’da o güzel doğanın yaklaşık yüzde 75, 80’ine maden arama ruhsatı verilmiş. Talana o kadar hazırlar ki… Bu memleketi beşli çeteler mi yönetecek, yoksa yasalarla mı bu ülke yönetilecek? Beşli çetelerin gücüyle ülkeyi yönetmeye kalkarsanız tablo bu olur. Utanmadan sıkılmadan ağacını koruyanı “marjinal” ilan ediyorsunuz diye konuştu.