CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Nuşirevan Elçi, CHP Genel Merkezi'nde Rudaw'a verdiği röportaj esnasında 'Kuzey Kürdistan' ifadelerini kullanarak skandal açıklamalara imza atmıştı.

'TÜRK BAYRAKLARINI KALDIRIN' TALİMATI

Elçi'nin söz konusu röportajı gerçekleştirirken CHP Genel Merkezi'nde bulunan Türk bayraklarını kaldırttığı ortaya çıktı.

İzmir'de sağlık çalışanları iş bıraktı: Şiddet varsa, hizmet yok İzmir'de sağlık çalışanları iş bıraktı: Şiddet varsa, hizmet yok

Elçi konuşmasında CHP'ye katılma nedenini "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu da onun yol arkadaşları da iktidara geldiklerinde bu sorunun çözüleceğine dair umut vaat ediyor." sözleriyle açıklarken, özerklik vurgusunda bulunmuştu.

Kılıçdaroğlunun Kuzey Kürdistan diyen başdanışmanı röportaj verirken Türk bayrağını kaldırttı

PKK YAYININDA ÖZERKLİK ÇAĞRISI

Skandal sözlere imza atan Elçi "Türkiye’de yetkiler dağıtılmalı. Devletin şimdiki yapısı değiştirilmeli. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi diyoruz adı özerklik veya başka türlü de konulabilir. Tüm yetki ve imkanların tek bir yerde toplanması başından beri yanlış. Hem Kürtler için hem de diğer halklar için yetkilerin dağıtılması gerekiyor" açıklamasında bulunmuştu. 

Röportajın ardından Elçi'nin konuşmaları büyük tepki çekmişti. CHP Genel Merkezi'nde yaşanan skandal sonrası gözler parti yönetimine çevrildi. Partiden nasıl bir açıklama geleceği merakla bekleniyor.

Fotoğraf: Sabah