Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) yaptığı habere göre, Kuzey kore'de "fiili savaş kabiliyetlerini arttırmak amacıyla" topçu atış tatbikatları gerçekleştirildiği ve topçu birliklerinin savaşa hazırlık durumlarını ve fiili savaş kabiliyetlerini arttırmak amacıyla yapılan topçu atış tatbikatına Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da katıldığı öğrenildi.

Tatbikat düşman başkentini vuruş menziline sokarak caydırıcılık adına önemli bir görev icra eden uzun menzilli topçu birliklerinin atışlarıyla başladı.

Tatbikat süreci ile ilgili açıklamada bulunan Kuzey Kore lideri tatbikata katılan tüm topçu birliklerinin savaş için seferberliğe hazır olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti ve ardından ordudaki tüm topçuları, tatbikatta olduğu gibi gerçek savaşta da kendilerine verilen görevleri hızlı ve doğru şekilde ifa etmeleri için hazırlamak gerektiğini aktardı.

GÜNEY KORE'Yİ KIZDIRAN HAMLE 

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından söz konusu tatbikata ilişkin açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin Sarı Deniz yönüne doğru topçu atış tatbikatı yaptığı doğrulanırken, Pyonyang'ın bir provokasyon gerçekleştirmesi durumunda buna misliyle karşılık verileceği uyarısında bulunuldu.

Kuzey Kore ortak askeri tatbikatları bir işgal provası olarak nitelendirirken Güney Kore ile ABD, 4 Mart'ta "ortak savunma duruşunun güçlendirilmesi" hedefiyle "Özgürlük Kalkanı" adıyla düzenlenen ortak bir askeri tatbikat başlatmıştı.

Netanyahu ateşkesi yine reddetti: İsrail Devleti için korkunç bir yenilgi olur Netanyahu ateşkesi yine reddetti: İsrail Devleti için korkunç bir yenilgi olur

Gerçekleştirilen tatbikatla iki ülkenin ortak savunma duruşunun artırılmasının hedeflendiği, kara, deniz, hava ve siber araçların kullanımıyla çok alanlı operasyonlara ve nükleer operasyonlara karşılık verilmesine odaklanılacağı bildirilmişti.

(Kaynak:AA)

Editör: Öznur Kaya