HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İş Sendikası'nın 45. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.Programa Arslan'ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Hizmet-İş Kurucu Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ile sendikaların yöneticileri de katıldı. Burada önemli değerlendirmeler yapıldı.

Staj ve çıraklık mağdurları İstanbul’da köşe kapmaca oynadı Staj ve çıraklık mağdurları İstanbul’da köşe kapmaca oynadı

'4/D'Lİ İŞÇİLERİN ÖZLÜK HAKLARI VE TAŞERON KONUSUNDA TEYİTLEŞTİK'

Kamu işçilerinin toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini ve iyi bir hava yakalandığını söyleyen Arslan, KHK ile kadroya geçen içilerin özlük haklarının iadesi ve güçlendirilmesi , başta kamu iktisadi teşebbüslerindeki işçiler olmak üzere tüm taşeron işçilerin kadroya alınması gerektiğini belirterek bunun yeni protokolle çözüleceğini , bunun için Bakan Bilgin ile teyitleştiklerini söyledi. 

Vergi sisteminin adaletli bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini, vergisini verenin cezalandırıldığı, vermeyenin ödüllendirildiği sistemden vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Arslan, "Vergi sistemimizin adaletli bir sisteme dönüştürülmesi devletimizin bekası açısından önemlidir." dedi ve yeni vergi düzenlemesi için taleplerini şu şekilde aktardı:

"Vergiyi yakaladığından alan, her seferinde vergisini vermeyenleri ödüllendiren, vergisini düzenli verenleri ise bu konuda mağdur eden anlayışı kabul edemeyiz. Vergiyle ilgili taleplerimizi Sayın Hazine ve Maliye Bakanına bir senedir ulaştıramıyoruz. Sayın Hazine ve Maliye Bakanımızdan randevu talep ettik. Vergi konusunda HAK-İŞ'in yaptığı çalışmaları kendisiyle paylaşıp taleplerimizi ilgili bakanlığa ulaştırma niyetimiz var. Ancak Sayın Bakanımızın görüşme trafiğinin yoğun olduğu, bizim sıraya konduğumuz ve sıramız gelince görüşeceğimiz ifade edildi. Ne zaman sıra gelir bilmiyoruz. Ama sıranın gelmesini bekliyoruz."

KADRO MECLİSE GELİYOR

EYT düzenlemesinin Şubat ayında Genel Kurul'a sunulacağının açıklanmasının ardından sıradaki adımın mevsimlik işçilere, geçici işçilere kadro konusunda olacağı açıklandı.

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ VE TYP İŞÇİLERİ DAHİL EDİLMEDİ

Açıklamada mevsimlik işçiler ile geçici işçilerin gündemde olduğu, protokol ile de taşeron konusunun olacağı, özlük hakların düzeltileceği bildirildi. Belediye şirket işçileri ile TYP işçileri için bir çalışma olmadığı bildirildi. 

Toplum yararına çalışanların kadroya alınıp alınmayacağı konusu henüz belirsizliğini korusa da TYP işçileri Twitter ve sosyal medya platformları üzerinden etkinlikler düzenleyerek seslerini duyurmaya devam ediyor.

Kaynak: Finans7