Türkiye'de sayıları 100 binleri geçen öğretmenler, her yıl umutla atanmayı bekliyor. Türkiye gündemini meşgul eden konulardan olan 'atama bekleyen öğretmenler' sorunu büyüyerek devam ediyor. KPSS'den yüksek puan alsalar bile atamaların yetersizliği nedeniyle sorun yaşayan öğretmenler yetkililere sesleniyor.

Uzun süren eğitimlerinin ardından atanarak mesleklerini yapmak isteyen meslek-teknik öğretmenleri atamaların yetersizliği nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor. Kimya öğretmenleri de bu gruplardan bir tanesi. Yıllarca KPSS ve atanma stresiyle zaten yıprandıklarını belirten kimya öğretmenleri, mesleklerini icra etmek istiyor. 

Memur öğretmenler sorunu neden ertelendi? Memur öğretmenler sorunu neden ertelendi?

Atama bekleyen kimya öğretmenleri, mezun sayısının her yıl artmasına rağmen yetersiz atamalar nedeniyle yığılmalar meydana geldiğini belirtiyor. 

Her yıl yeni mezunlar ile birlikte sayıları artan ve atama bekleyen öğretmenler için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "2024 bütçesi TBMM'de onaylandıktan sonra Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile koordineli biçimde atama için bize tanımlanacak sayıyı belirleyeceğiz" demişti.

"20 YILDA TOTALDE 4 BİN 930 KİMYA ÖĞRETMENİ ATAMASI YAPILDI"

Bursa'da uzun yıllardır atama bekleyen ve özel bir kurumda öğretmenlik görevini sürdüren bir kimya öğretmeni, yıllardır çok az sayıda atama aldıklarını, 20 yılda totalde 4 bin 930 kimya öğretmeni ataması yapıldığını belirtti.

Zaman zaman sosyal medyada etkinlik düzenleyerek yetkililere seslenen kimya öğretmenleri, son olarak bu akşam #KimyayaMebden3000Atama etiketiyle seslerini duyuruyor.

Editör: Zeynep Peksoy