Dünya Sağlık Örgütü ( WHO ) Çarşamba günü yaptığı açıklamada , en az 11 ülkede Kinder çikolata ürünlerinin tüketimine bağlı 151 Salmonella vakası olduğunu duyurdu .

Örgüt yaptığı açıklamada , Belçika'nın Arlon kentindeki Kinder fabrikasında , Aralık 2021 ve bu yılın Ocak aylarında yapılan denetimlerde , hammadde içeren bazı tankerlerde, insan vücudunu enfekte eden salmonella ile aynı genetik yapıya sahip bakterilerin tespit edildiğini söyledi.

Fabrikada gerekli hijyen önlemlerinin alındığı ve ürünlerdeki salmonella testinin negatif çıktığı, Arlon'daki fabrikada üretilen Kinder ürünlerinin Avrupa'ya ve tüm dünyaya dağıtıldığı kaydedildi.

25 Nisan itibariyle, dünya genelinde Kinder ürünleriyle bağlantılı olduğundan şüphelenilen 151 Salmonella vakası tespit edildi, bunlardan 65'i İngiltere'de , 26'sı Belçika'da , 25'i Fransa'da , 10'u Almanya'da , 15'i İrlanda'da , dördü İsveç'te ve ikisi Hollanda'da gerçekleşti.

Her biri Lüksemburg, Norveç, İspanya ve ABD'de birer vaka rapor edilmiştir.

Yaza formda girmek isteyenler, bu önerilere dikkat! Yaza formda girmek isteyenler, bu önerilere dikkat!

Vakaların yüzde 89'unun 10 yaş altı çocuklar arasında olduğu ve 21 vakada kusma, mide bulantısı ve kanlı ishal gibi şiddetli semptomların görüldüğü açıklandı.

Salmonella enfeksiyonuna bağlı can kaybının olmadığı kaydedildi.