Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak çalışan kiralık araç şoförleri, özlük hakları ve kadro talepleri için çalışma başlatılmasını istiyor. 

Göreme Araç Kiralama - Anfield Rent A Car Kapadokya Araç Kiralama -  Kapadokya Havalimanı Rent A Car

Binlerce taşeron işçi, kamuda taşerona geçmeyi beklerken, kiralık araç şoförlerin yaklaşık maliyetin %70 altında olmaları sebebiyle kadro kapsamının dışında kaldı. Ancak kendileriyle aynı işi yapan ve Başbakanlık bünyesinde görev yapan 113 şoförlerle çıkartılan kanun ile kadroya alındı.

Kadroya Alınmayan Taşeron Şoförler İçin Soru Önergesi - KamuMeb

KİRALIK ARAÇ ŞOFÖRLERİ KADRO BEKLİYOR

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilerin kadroya geçmesi için, birçok milletvekili Meclis kürsüsünde gündeme getirmesine rağmen, bakanlık ve hükümet tarafından çözüme kavuşturulmadı.

Araç almak için en doğru zaman hangisi? Kredi ayrıntısı ortaya çıktı! Araç almak için en doğru zaman hangisi? Kredi ayrıntısı ortaya çıktı!

Taşeron işçi olarak çalışan kiralık şoförler, sosyal güvence ve emeklilik haklarından yararlanamamaktadır. 

Şöförlü Araç Kiralama Fiyatları 2023 | Armut

Diğer yandan çeşitli bakanlıklar bünyesinde çalışan yüzlerce işçi, çıkartılan kanun hükmünde kararname ile, kadroya geçirilmiş ve bakanlıklara atanmışlardır.

Yüzde 10 ÖTV alınan otomobiller belli oldu: İşte ortaya çıkan fark Yüzde 10 ÖTV alınan otomobiller belli oldu: İşte ortaya çıkan fark

Bu uygulama toplumsal adaletsizliğe yol açarken, süreç içersinde kadro bekleyen kiralık araç şoförlerinin taleplerine yönelik çalışma başlatılmadı.

Araç Kiralama Hizmetlerinde Araç Seçimi Nasıl Olmalı?

Kadro bekleyen kiralık araç şoförleri, kadrolularla aynı iş iyapmalarına rağmen düşük ücret ve az maaş almaktadır. Usta gazeteci ve yorumcu Fatih altayl ıtaşerona kadro konusu gündeme getirdi.. Yaptığı açıklamala ile gündeme gelen Fatih Altaylı, bir konuyu daha gündme getirdi.

Fatih Altaylı Habertürk TV'den ayrıldı | Rudaw.net

Daha önce yaptığı açıklamalarda Türkiye gündeminde yaşanan sorunları gündeme getiren Altaylı taşerona kadro konusunun bitmediğini ve eskisinden daha da artmaya devam ettiğini dile getirdi.

''Sayın başkan, sevgili başkan bu kadar net ifadelerle söz verdin taşeron işçilere, bugün taşeron bitmedi, tam aksine bazı alanlarda, eskisinden daha fazla artıyor. Doğru, bir kısmını aldılar ama artış da var. Bununla ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz sayın Atalay?'' sözleriyle taşeron işçilere destek verdi.

Fatih Altaylı Habertürk'ten ayrıldığını açıkladı - Evrensel

Kamuda Kiralık araç Soförleri ihale dosyasında personel alımı olmadıkları için 696 KHK'da düzenlenen Taseron yasasından faydalanamadıklarından mağdur edildi.

Fatih Altaylı: Çok kanallı bir Youtube televizyonu hazırlıyoruz

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

Fatih Altaylı Habertürk'ten Ayrıldığını Açıkladı: Yarın Artık Yokum, Ne  Yapacağımı Bilmiyorum Henüz - GÜNDEM - Samsun Hedef Halk Gazetesi İnternet  Haber Sitesi

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) KAmu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi. 

Fatih Altaylı Habertürk'ten ayrıldığını açıkladı - Evrensel

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

KİRALIK ARAÇ ŞOFÖRLERİ NE İŞ YAPAR?

Kiralık Araç Şoförleri"de MESLEK elemanı KAMU işçisidir. Kiralık araç şoförleri tüm lojistik, makam şoförlüğü, cenaze işleri, 112 acil, evde sağlık hizmetleri ve hasta nakil ambulanslarında da çalışıyor ve yine sonuçta sözleşme sonunda taşeron şirketler gitse de şoförler ihaleyi kazanan taşeron firmalar aracılığı ile çalışmaya devam ediyor. Yeni düzenlemede khk'da kadro alan şoför, temizlik ve güvenlik personeli gibi asıl işi yapan kiralık araç şoförleri de kamu ve belediye işçisidir.

Pratik tencere araç araç kiralama rent a car izmir tahmin beyan kontrol

Taşeron statüsünde ki şoförler gece gündüz gerektiğinde mesai saatleri dışında, haftasonlarıda çalışıyor, yeri geliyor fazla mesai ücreti dahi alamıyor. Sadece nedeni hizmet iş sözleşmesinde "şoförlü araç kiralama hizmeti" geçtiği için, KADRO da verilmiyor. Aynı kurumda çalışıyor aynı işi yapıyor ama herkese hak olan kadro hakkını alamıyor. Ne garip! Araba şoförsüz hareket etmiyor ama sözleşmede sadece araba olarak görünüyor. Şoförler sözleşmede yazana göre değil yaptığı işe göre kadro statüsü verilmelidir. Bu tüm kamu taşeron şoförlerimizin en doğal hakkıdır.