Kamu kurumlarında çalışan işçilerden bazıları, kadroya geçmek için beklemektedir. Bu işçiler arasında şoförler de vardır. Kamu kurumlarının araç gereksinimi, genel olarak kiralama yoluyla giderilmektedir.

Kiralık Araç Şoförleri Kadro İstiyor!

Kamu kurumlarında çalışan şoförler, son zamanlarda kadro verilme konusunda büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. Kiralık araç şoförleri, "taşeron statüsünde" çalıştıkları için kadro alamamaktadır. Bu durum, onların sosyal güvenlik haklarından ve emeklilik imkanlarından yoksun kalmasına neden olmaktadır.

Buna karşın, Başbakanlık bünyesindeki 113 şoför, özel bir kanun hükmünde kararname ile kadro hakkına kavuşmuş ve farklı bakanlıklara atanmıştır. Bu ayrımcı uygulama, kamu sektöründe görev yapan diğer şoförlerin haklı taleplerini ve beklentilerini göz ardı etmektedir.

En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Bakan'dan EYT, emekli zammı ve Bağ-Kur primi açıklaması En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Bakan'dan EYT, emekli zammı ve Bağ-Kur primi açıklaması

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

Kamu sektöründe çalışan şoförler, kadro verilme kriterlerinin adil ve eşit bir şekilde belirlenmesini ve uygulanmasını istemektedir. Bu konuda, ilgili bakanlıkların ve sendikaların girişimde bulunmasını ve çözüm üretmesini beklemektedir.

Kiralık Araç Şoförleri Yetkililere Sesleniyor!

Kamu kurumlarında çalışan ancak kadroya alınmayan kiralık araç şoförleri, haklarını aramak için sosyal medya platformu X'i kullanıyor. Hükümete seslerini duyurmak isteyen vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından etkinlikler düzenliyor. Kiralık araç şoförleri, kadro hakkı elde etmek için farklı iletişim kanallarından destek bekliyor ve mücadelelerini bırakmayacaklarını belirtiyorlar.