Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ankara en çok göç alan şehirlerden oldu. Depremzedelerin gelmesiyle birlikte  ev kiralarında yüksek oranda artış başladı. Birçok kişi, ev sahipleri ve emlakçıların fahiş artışlar yaptıklarını iddia ederek şikayette bulundu. Bu durumun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konut kiraları ve satışlarındaki artışlarla ilgili soruşturma başlattı.

Vergiden işçi sömürüsüne! İşte Patiswiss’in bitmek bilmeyen skandalları Vergiden işçi sömürüsüne! İşte Patiswiss’in bitmek bilmeyen skandalları

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, gayrimenkul satış ve kiralama ilanı verilen tüm sitelerin verilerini tek tek inceliyip, analiz ediyor. Yapılan analiz ve tespitler sonucu fiyat artışına neden olduğu belirlenenler hakkında, TCK 237'nci maddesi kapsamındaki 'fiyat etkileme' suçundan soruşturma yürütülerek 1 ile 3 yıl arasında hapis talebiyle dava açılabilecek.

Avukat Beyza Nur Çatal, soruşturmanın sürdüğünü belirterek, "Bu çalışma kapsamında deprem sonrasında fahiş fiyat artışı yapanlar internet sitelerinden tespit edildikten sonra bunlarla ilgili TCK 237’nci maddesi gereği fiyatları etkileme suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası verilmesi söz konusudur. Yeni kiraya çıkacak vatandaşlar, eğer fahiş bir fiyatla karşılaşırsa bu durumu Ticaret Bakanlığı'na, cumhuriyet başsavcılıklarına veya 112 ihbar hattına bildirdiğinizde bu şahıslar hakkında adli işlemler başlatılır" dedi.

Kaynak: DHA