Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) bünyesinde görev yapan taşeron işçiler, uzun yıllardır belirli süreli sözleşmelerle çalışmaktan kaynaklı güvencesizlik ve belirsizlikle karşı karşı çalışıyorlar. Kadroya geçiş talepleri, mali haklarının iyileştirilmesi, sosyal güvence sağlanması ve iş güvencesinin arttırılması için çeşitli çalışmalarla düzenlemeler yapılmasını istiyorlar.

KİT mağdurları, yıllardır aynı işi yaptıkları halde kadrolu işçilerle aralarındaki farkın ortadan kaldırılmasını ve eşit işe eşit ücret prensibiyle değerlendirilmeyi talep ediyorlar. Çünkü; aynı işi yapan kadrolu işçiler daha iyi maaş ve sosyal haklardan yararlanırken, taşeron işçilerin durumu maalesef daha zorlu olduğu gözlemleniyor.

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

Sonuç olarak yetkililerden ve ilgili makamlardan hala bir çözüm üretilmiş değil. Seslerini duyurmak ve taleplerinin karşılanması için çeşitli eylemler düzenleyen KİT taşeron işçileri bu mağduriyetlerin giderilmesi için adil çözümlerin yanı sıra gerekli adımlarında atılmasını bekliyorlar.

Biz de İşçi Haber olarak, mağdurların yanında olduğumuzu ve gerekli yerlere seslerinin ulaşılması için var gücümüzle haklı arayışlarını duyurmaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz.