Belediye şirketlerinde KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsü) adı altında çalışan işçiler bir kez daha kadro talebini vurguladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yakından ilgilendiği konuların başında gelen taşerona kadro konusunda çalışma başlatılmaması vatandaşları mağdur etti.

Taşerona kadro müjdesi! Tarih belli oldu, Bakan Bilgin detayları açıkladı -  Çalışan Hakları Haberleri

DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar

Bakanlığın her seçim öncesinde verilen kadro sözünü hatırlatan vatandaşlar konunun çözüme kavuşturulması gerektiğinin altını çizdi.

20 Mayıs 1983 tarihinde kamu iktisadî teşebbüsleri hakkındaki 60 sayılı KHK ile Türkiye Petrol Kurumu (PETKUR) kuruldu. Aynı KHK ile TÜPRAŞ'ın da kurulmasına karar verildi. Böylece TÜPRAŞ, PETKUR'un bağlı ortaklığında bir kamu iktisadî teşebbüsü olarak faaliyetine başladı.

90 bin taşerona kadro ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor ve şartları ne? 90  bin taşerona kadro son durum! - Galeri - Yaşam

TAŞERON İŞÇİLERİN ÖZLÜK HAKLARI

1- Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar

2-Kadroları yok

3- Mesleki güvenceleri yok

4-Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar

5- Tayin hakkları yok

6-Eşit işe eşit ücret verilmiyor

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

Anasayfa - Prof. Dr. Vedat Işıkhan

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi.

KİT'lerdeki taşeron işçilere kadro geldi - Sabah

KİT TAŞERON İŞÇİLERE VERİLEN KADRO SÖZÜ TUTULACAK MI?

Belediye şirketlerinde KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsü) çalışanları Ak Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'nun işçilere yönelik daha önce yapmış olduğu açıklamada, 1 milyondan fazla çalışanı taşerondan kadroya geçirdiklerini ve 90 bin kişinin ise kadroya geçirilmesi için çalışma halinde olduklarını söyedi. İşçilere yönelik sözler verilmesine rağmen henüz konuya ilişkin çalışma başlatılmadı.