Kamu İktisadi Teşebbüsleri bir diğer ismiyle KİT'lerde çalışan taşeron işçiler defalarca kez kadro istediklerini belirterek sosyal medyada etkinlik düzenliyorlar. İşçiler kadroya geçmek istediklerini her geçen gün daha yüksek sesle haykırsalar da yetkililerden konuya ilişkin ses çıkmıyor. 

KİT taşeron işçileri yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar.

Kadro bekleyen KİT taşeron işçileri seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan KİT taşeron işçileri kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Kamu işçileri 2025 yılı kamu çerçeve protokolünün imzalanmasını talep ediyor! Kamu işçileri 2025 yılı kamu çerçeve protokolünün imzalanmasını talep ediyor!

"TAȘERON İŞÇİLERİN KADRO BEKLENTİSİ DEVAM EDİYOR"

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da geçici iscilerin kadroya alınmasıyla ilgili yasal sürecin başlamasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro sorunun devam ettiğini belirten Atalay, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor." dedi.

İşçi, işsiz ve emeklilerin toplumun yaklaşık yüzde 60'nı oluşturduğuna dikkati çeken Atalay, "TÜRK-İŞ'in üye sayısı birçok partinin üye sayisında fazla ama kimse bize bir șey sormuyor. Bunun kabahati, işçiler olarak bizde. Biz sorunlarımızı çözmek için hep ağlayacak mıyız? Biz toplumun yüzde 60' yiz ama Mecliste üç tane ișçi yok. Bunun kabahatlisi de biziz. Biz, emeğimizden yana olmak durumundayız. Biz bunu yapamazsak ağlamaya devam ederiz.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Yeni müjdeler vereceğiz.'' demesi KİT taşeron işçilerine umut oldu. Uzun zamandır kadroya geçmek için için mücadele eden KİT taşeron işçileri, Kabine Toplantısı'ndan müjdeli bir haber bekliyordu.

Meclis'in seçim gündemi nedeniyle tatile girmesinin ardından hayal kırıklığına uğrayan KİT taşeron işçileri pes etmeden hakları olan kadroya geçmek için mücadele etmeye, yetkililere seslenmeye devam ediyor.  

Seçime bir ay kadar süre kalmışken uzun zamandır kadro için mücadele eden 90 bin KİT taşeron işçisinin mağduriyetinin giderilip giderilmeyeceği ise merak konusu oldu. Bakan Bilgin güncel bir açıklamada bulunmadı.