Kamu İktisadi Teşebbüsleri bünyesinde çalışan taşeron işçileri yaşadığı pek çok sorunla beraber uzun yıllar işyerlerinde adil çalışma koşulları ve emek hakları talepleriyle dikkat çekiyorlar.

Belediye taşeron işçileri, büyük bir istihdam sorunu yaşıyorlar. Sürekli olarak işten çıkarılma korkusu taşıyan işçiler, ailelerinin geçimini sağlamaktaki güçlükleri ortadan kaldırmak için büyük bir stres yaşıyorlar.

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

Bunun yanı sıra birçok KİT taşeron işçisi, düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalıyor. Bu düşük ücretler, temel ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kalıyorken, ailelerinin geçimini sağlamakta da zorluk oluşturuyor.

Taşeron işçileri, birçok sosyal haklardan da yeterince yararlanamıyorlar. Bu da geleceklerini güvence altına almakta zorluklar yaşamalarına neden oluyor. Çoğu zaman ağır çalışma koşullarına maruz kalırken iş sürelerinin uzun olmasıda yaşam kalitelerinde düşüşe ve uzun süreli yıpranmalara sebep oluyor.

İş güvenliği önlemlerinin yetersiz olması konusunda da sorun yaşayan taşeron işçiler bu konuda da büyük bir stres içine bürünüyorlar.

Belediye taşeron işçileri, daha adil çalışma koşulları ve haklarının korunması için seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Çeşitli sosyal medya mecralarında etkinlikler düzenleyen taşeron işçiler yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyorlar.