Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

Staj ve çıraklık sigortası emeklilikte yok sayılıyor. Bu durum, ekonomik krizle boğuşan ve geçinmekte zorlanan binlerce kişiyi mağdur ediyor. Staj ve çıraklık mağdurları, emeklilik yaşını doldurdukları halde emekli olamıyorlar. Bu haksızlığın giderilmesi için Torba Yasa'ya umut bağlayan mağdurlar, son Kabine Toplantısı'nda kendilerine bir müjde verilmediğini görünce de hayal kırıklığına uğradı. 

Staj ve çıraklık sigortası emekli olmak istiyor

Staj ve çıraklık sigortası mağduriyeti konusunda seslerini duyurmak için sosyal medyada etkinlik başlatan mağdurlar, yetkililerden bir an önce adım atılmasını istiyor. Staj ve çıraklık sigortasının emeklilikte başlangıç sayılması için yasal düzenleme yapılmasını talep eden mağdurlar, hak ettikleri emekliliği alabilmek için mücadele ediyor.

AK Parti Manisa milletvekili Arınç'tan staj ve çıraklık mağdurlarına destek!

EYT kapsamına alınmayan staj ve çıraklık mağdurları, staj ve çıraklık sigortasının emeklilikte kapsayıcı olmasını talep ediyor. Bunun için Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu altında toplanarak çeşitli etkinlikler düzenleyen mağdurlar, yetkililere çağrıda bulunuyor. Son olarak paylaşımda bulunan Kocaeli Staj ve Çıraklık Mağurları Derneği, AK Parti Manisa milletvekili Ahmet Mücahit Arınç ile bir araya geldi. Milletvekili Arınç'ın kendilerine destek verdiğini ileten Kocaeli staj ve çıraklık mağdurları şu şekilde bir paylaşım yaptı: