İŞÇİ HABER - GİZEM KÜLÇÜ / 

CHP İstanbul İl Başkanı Çelik'ten DEM Parti'ye ziyaret CHP İstanbul İl Başkanı Çelik'ten DEM Parti'ye ziyaret

Türkiye, 31 Mart'ta sandık başına gitti. İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde CHP adayı Hakan Bahçetepe oyların yüzde 40,45'ini alarak birinci oldu. Mevcut belediye başkanı ve AKP'nin adayı Hasan Tahsin Usta ise oyların yüzde 40,12'sini aldı. İki aday arasındaki oy farkı ise sadece 879.

Gaziosmanpaşa’da AK Parti'nin itirazıyla oyların yeniden sayılması talebi kabul edildiği halde, CHP'lilerin yeniden sayım işlemini engellemeye çalışıldığı iddialarının ardından sayım başladı. 

Gaziosmanpaşa Yüzme ve Spor Kompleksi'nde yeniden sayım işlemleri başladı. Gaziosmanpaşa 1, 2. ve 3. İlçe Seçim Kurulları tarafından alınan kararda kazanan aday ve ikinci aday arasındaki oy farkının yaklaşık 10 katı kadar geçersiz oy sayısı olduğuna dikkat çekildi. Oyların yeniden sayım işlemlerinin bugün 23.00'a kadar devam etmesi bekleniyor. 

"VAN'DAKİ MESELENİN DE KAMU VİCDANINI KANATMAYACAK ŞEKİLDE ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Gaziosmanpaşa'da oyların sayılacağı alana gelen CHP Milletvekili Engin Altay, "Partimiz duruma hakim. Herkes görevini dört dörtlük yapıyor. Gayet sakin, sukunet içerisinde bu iş yapılıyor. Buradaki, Pendik'teki, Arnavutköy'deki, Van'daki hukukun ayrı çalışması bir garabet. Hele Van'daki durumu garabetle izah edemeyiz. Bir kepazelik. Türkiye, Vanlı seçmenlerimiz bunu hak etmiyor. Van'daki meselenin de kamu vicdanını kanatmayacak şekilde çözülmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: Gizem Külcü