Gündemden düşmeyen Muharrem İnce ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Muharrem İnce'nin Kılıçdaroğlu'ndan iki bakanlık ve 5 milletvekilliği talep ettiği iddia edildi. 

Kritik ziyaret: Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Irak'ta Kritik ziyaret: Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl sonra Irak'ta

Gazeteci yazar Erdoğan Aktaş’ın paylaştığı kulis bilgisi büyük dikkat çekti. Aktaş, İnce'nin bu akşam CHP ile anlaştığını açıklayacağını iddia etti. Erdoğan Aktaş, “Kulislerden öğrendiğim, Muharrem İnce’nin, CHP liderinden iki bakanlık ve beş milletvekilliği talep ettiği. CHP, İnce’ye Milli Eğitim Bakanlığı ve üç milletvekilliği önerecek. Büyük olasılıkla İnce, CHP ile anlaştığını açıklayacak.” dedi.

TV100 yazarı Erdoğan Aktaş’ın “İnce, bu akşam CHP ile anlaştığını açıklayacak” başlıklı yazısı şöyle:

Muharrem İnce için CHP çok duygusal bir konu. Hatta o kadar ki, Muharrem İnce CHP’li olmaktan bile vazgeçmiş değil. Benim kulislerden öğrendiğim, Muharrem İnce’nin, CHP liderinden iki bakanlık ve beş milletvekilliği talep ettiği. Fakat SP, Gelecek, DEVA ve DP’ye de listelerinde yer verecek olan CHP’de milletvekili listesi hazırlamak şu sıralarda en büyük sorun. Buna rağmen CHP, İnce’ye bir bakanlık (Millî Eğitim Bakanlığı) ve CHP listelerinden üç milletvekilliği önerecek. Büyük olasılıkla bu akşam saatlerinde İnce, CHP ile anlaştığını açıklayacak.”