Uzun süredir yaşanan kamuda yaş şartı mağduriyetine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın en son duyurduğu genel alım ilanı da eklendi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde duyurduğu ilanında 35 yaş sınırı olması dikkat çekti. Genel alımlarda yaş sınırı koymayan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bir ilke imza atmasının ardından tepkiler de gecikmedi. 

Paylaşılan bu ilanın ardından ilanda düzenleme yapılmasını talep eden binlerce arkeolog, sanat tarihçisi ve kütüphaneci 35 yaş sınırının yaşattığı mağduriyetlerin ortadan kaldırılması için birçok mecrada yetkililere seslenen adaylar çalışma hayatlarında önlerinde bulunan yaş sınırı engeline tepki gösterirken TİHEK'in aldığı ihlal kararı vatandaşlara umut oldu.

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın genel alımda yaş sınırına TİHEK'ten ihlal kararı!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) günlerdir tartışmalara yol açan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın genel alımda yaş sınırı koyması hakkında karara vardı. 

Alınan karar şu sözlerle paylaşıldı: TİHEK KURUL KARARI 2023/500 “Başvuru; başvuranın İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan sözleşmeli personel alımında, yaş temelinde ayrımcılık yasağının ihlal edildiği iddiasına ilişkindir.”

Alınan bu kararın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na seslenmeye devam eden vatandaşlar geri adım atılmasını talep ediyor.