İsveç'in Boras kentinde Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan Kur'an-ı Kerim yakmak için gösteri izni isteyedi. Aşırı sağcı provokatörün bu isteği geri çevrildi.

Boras polisinin yaptığı yazılı açıklamaya göre, Paludan'ın 29 Nisan Cuma günü için istediği gösteri izninin reddedildiğini belirtti.

Polis açıklamada, "Rasmus Paludan'ın düzensizlik ve kaos yaratmaya yönelik bir söylemi var. Halkın nasıl ciddi bir tehlikeye maruz kaldığını ve polislerin yaralandığını şahit olduk. Paludan'a yönelik memnuniyetsizliğin bir ifadesi olarak şiddet asla kabul edilmemelidir. Polisin görevi güvenliği sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

Aynı anda hem Danimarka hem İsveç vatandaşlığı bulunan Paludan, Danimarka'nın çeşitli şehirlerinde 2017'den beri Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarında bulunuyor.

Paludan, geçen yıl Müslümanlar'ın kutsal ayı olan Ramazan ayı boyunca Müslüman mahalleler ve cami yakınlarında polis korumasında provokasyonlarına devam etmişti.

Paludan'ın durdurulmasını isteyen karşı göstericiler de yollarda lastikler yakarak, polise taşlarla saldırmıştı.İsveç

Türkiye'den Tepki

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt, polis korumasında İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılma provokasyonunu asla kabul etmediklerini belirtti, Türkiye'nin hassasiyetlerini İsveç Dışişleri Bakanlığına ilettiğini dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, 5. kez yemin etti! Rusya Devlet Başkanı Putin, 5. kez yemin etti!