Giyim mağaza zinciri LC Waikiki'de çalışan emekçiler 1 Mayıs için hazırlıklara başladı. Kurumda görev alan bir grup işçi, yaklaşan Emek ve Dayanışma Günü için çağrıda bulundu.

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Evrensel'in aktardığına göre kurumdaki zorlu çalışma şartlarının vurgulandığı yazılı açıklamada LC Waikiki çalışanlarına "1 Mayıs'ta meydanlarda olalım" mesajı verildi.

İşte bir grup LC Waikiki çalışanının 1 Mayıs çağrısı:

"LC Waikiki’de çalışan işçiler olarak, tüm işçi kardeşlerimizi taleplerimizi haykırmak için birlikte hareket etmeye mücadele ve dayanışma günümüz olan 1 Mayıs’a çağırıyoruz.
Hangi talepler için mi alanlara çıkacağız? İş yerlerimizde yaşadığımız sorunlara karşı; eklem, bel ve boyun hastalıklarına karşı, düzensiz ve güvencesiz çalışmaya karşı, en küçük sıkıntıda tutanak baskılarına karşı alanlarda olacağız.

AKP’nin 21 yıllık iktidarı boyunca ülkede neler yaşadığımızı düşünelim. Bizler emeğini satarak yaşamaya çalışan işçileriz. Sendikasız çalışmaya zorlanan, depreme dayanıksız evlerde barınmaya mecbur bırakılan, gıda ihtiyacını yeterince karşılayamayan, bir tatil planı yaparken bile ekonomik koşullardan dolayı günlerce kafa yoranlar...

Çalıştığımız iş yerlerinde düşük prim ve zorunlu fazla mesai dayatmalarına mecbur bırakıldığımız, hakkımızı istemek için üç beş kişi bir araya geldiğimizde gözlerin üzerimize döndüğü, hatta provokatör olarak yaftalandığımız, grev hakkını kullanmak istediğimiz zaman grev yasaklarının ilk dakikada kapımıza çarptığı bir düzende yaşıyoruz.

Tüm bu yaşadığımız sorunlara karşı, insan onuruna yaraşır bir hayatı yaşamak için örgütlenme ve mücadele etmeye, omuz omuza 1 Mayıs'a katılmaya, hak aramaya çağırıyoruz. İş, ekmek, özgürlük diyerek alanlarda olalım."