Türkiye, Bartın'da 14 Ekim akşamı yaşanan maden faciasıyla sarsıldı.

Saatler süren umutlu bekleyiş yerini acı dolu feryatlara bıraktı. Olayda 41 işçi şehit olurken 11 işçi de yaralandı. Yaklaşık 3 yıldır maden ocağında çalışan şehit 26 yaşındaki Rasim Bulut, 2 yıl önce Mehtap Bulut ile hayatını birleştirmişti.

Oğluyla son görüntülerini kaydettiğini bilmiyordu

Çift, 1 yıl önce Aras Asım ismini verdikleri çocuklarını kucaklarına almıştı.

Patlamanın yaşandığı gece vardiyaya gitmeden önce oğluyla son görüntülerini kaydettiğini bilmeden video çeken Bulut, bebeğine sarılıp evden ayrıldı ve işbaşı yaptı.

AA'nın aktarımına göre; Rasim Bulut'un eşi Mehtap Bulut, olayın yaşandığı günün sabahı ailecek kahvaltı yaptıklarını, işi olduğu için babasından Aras'a bakmasını istediğini söyledi.

"Uykuya dalmadan önce sürekli babiş diye sayıklıyordu"

Patlamayı madendeki diğer bir çalışan tarafından arandığında öğrendiğini aktaran Bulut, "Bana ilk söylendiğinde inanmadım. Daha sonra kayınbabam ve kendi babamı aradım 'Biz oraya gidiyoruz sen merak etme.' dediler. İlerleyen süreçte ise 'Rasim çıktı, saçının telinde bile zarar yok.' dediler. Ölmeyeceğini biliyordum, hiç aklımın ucundan bile geçmiyordu. Böyle olacağını hiç tahmin etmemiştim. Aras'ı uyutmuştum, uykuya dalmadan önce sürekli 'babiş, babiş, babiş' diye sayıklıyordu. Normalde 'baba' diyen çocuk, o akşam yanında yatarken 'babiş, babiş, babiş' diye sayıklıyordu.

Gece oğlum uyandı ben de onun yanına karını doyurmaya gittim, yanına yattım ama ben de çok kısa uyuyakalmışım. Uyandığımda evdeki herkes ağlıyordu. Oğlum diye feryat ediyorlardı ama ben inanmadım. 'O beni oğlum Aras ile baş başa yalnız bırakmaz.' dedim ama bırakmış. Sonra ocakta olan babamı aradım 'Gel beni al o beni görünce kalkar, uyanır.' dedim. Oraya gittim gördüm ama ölmüştü." ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki'den "kentsel dönüşüm" duyurusu Bakan Özhaseki'den "kentsel dönüşüm" duyurusu

"Oğluna doyamadı, çok seviyordu"

Eşinin oğlunu çok sevdiğini vurgulayan Bulut, "2 yıllık evliyiz ve 1 yaşında oğlumuz var. Oğluna doyamadı, çok seviyordu. Doyamadı oğluna. Hep video çekiyordu. O gün de ben dışarıdayken video çekmişler. Telefonunda duruyor. Kıyafetlerini, telefonunu teslim ettiler, orada gördüm. Ben de ilk defa gördüm. İşe gitmeden çekmişler." dedi.

"Failler bir an önce cezalarını görsünler"

Baba Asım Bulut ise oğlunun patlamanın olduğu gece haberini aldıklarında hemen ocağa gittiklerini anlatarak, "İlk etapta haber alamadık ama zaman geçtikçe durumun ciddiyetini anladık. Oğlumu hastanede teşhis edemedim, dünürüme ettirdim. Ben burada adalet istiyorum, çocuğumu bana geri veremezler ama burada 41 can gitti. Türk adaletine güveniyorum, Adalet Bakanıma, cumhuriyet savcılarıma güveniyorum. Failler bir an önce cezalarını görsünler, benim çocuğum belki geri gelmeyebilir ama failler cezasını alsın. Ben bunu istiyorum." diye konuştu.