Onlar küçük yaşlarda çalışmaya başlamış emekçi stajyer ve çıraklardır. Mağdurlar, devlet tarafından tam zamanlı işe yerleştirilmedik mi, Elimize SGK kartı vermediniz mi, Şimdi bu niye sayılmıyor? diyerek tepki gösterdi. 

Stajyer ve çıraklar 11-17 yaşlarda birçok hizmet sektöründe çalışmış, alın teri dökmüş, aileleriyle birlikte kandırılmış geçmişin ucuz işçi çocukları bugünün yetişkinleridir. Şimdi onlar diyor ki: SSK ile ilk tescil tarihi başlangıç sayılsın.

"STAJ MAĞDURLARINA DESTEK VERİRİZ"

 CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı görüşmede Cumhur İttifakı'nı staj konusunda ortak çalışmaya davet etti. 

Özel, Meclis'in kapanmasına 4 gün kaldığını hatırlatarak gerektiği takdirde milletvekilleri olarak gece gündüz çalışacaklarının altını çizdi.  Seçime kısa bir süre kala hükümetin staj konusunda adım atması çağrısında bulundu.

Özel konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi bu Meclis'ten hala beklentisi olanlar var. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili düzenlemede staj mağdurları yok sayıldı. Düzeltmeliyiz. 2000 sonrası kademe beklentisi vardır. Mutlaka karşılamalıyız. 5000 prim gün sayısı sözü Bakan Bilgin'in ağzından çıkmışken, o haberlerin mürekkebi kurumadan 5925 prim günü ile mağduriyet yaratıldı. Telafi etmeliyiz. Bağ-Kur'a yönelik 9000 günlük prim adaletsizliğini mutlaka çözmeliyiz. Kamu personelinde SSK'lılar ve Bağ-Kur'lular için askerlik borçlanmasında tarih geri çekilmesi varken, emekli sandığı kökenliler yapamıyor. Mutlaka bunu düzeltmeliyiz.

Bunu buradan, CHP grubu olarak mutlaka çözülmesi gerekiyor ve biz buradayız. Düzeltilmesine gece gündüz destek veririz. Yapmazsanız da kimse üzülmesin, 14 Mayıs'ta geleceğiz ve bu sözlerin hepsini teker teker tutacağız." 

AKP'DEN MAĞDURİYETLERE 'SEÇİM SONRASI BAKACAĞIZ' MESAJI

Özel'in açıklamalarına karşın  AKP kanadından staj mağdurları yeni bir adım atacak gibi durmuyor. 7 Nisan'a kadar Meclis'e gelmesi beklenen 2. torba yasası için umutlar tükenirken, AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'nun canlı yayında yaptığı açıklamalar ile EYT'de değişiklik bekleyen vatandaşları hayalm kırıklığına uğrattı. 

Akbaşoğlu, 24TV'de yaptığı açıklamada "Stajyer kardeşlerimizle ilgili de gelen tüm temsilcilere bunun ayrı bir başlık olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmiştim. Bu konuda inşallah biz seçimle ilgili bir sınırlılık ve sıkışmışlık içerisinde değiliz. Bir süreç içerisinde, toplumun bütün taleplerini dinleyip, onları değerlendiren ve ona göre adım atan bir siyasi iktidar olduk bugüne kadar. Bundan sonra da bu şekilde bir yaklaşım sergileyeceğimiz muhakkaktır." sözlerini kullanırken. Staj konusunda müjde bekleyen mağdurlara kapıyı kapatmış oldu. 

750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor! 750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor!

TESK BAŞKANI 'YETER' DEDİ

Palandöken, "Esnaf 9 bin prim gününde emekli olurken, SSK'lıların 7 bin 200 günde emekli olması Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırıdır." dedi. Esnafın EYT düzenlemesinden faydalanabilmesi için gereken adımların atılması gerektiğini belirtti ve geriye dönük borçlanma hakkı verilerek mağduriyetlerin giderilmesi çağrısı yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu 6 ay önce sosyal medya platformu Twitter üzerinden bir paylaşım yapmıştı. Bu paylaşımda "6 ay sonra geniş kapsamlı afların gündemimizde olduğu doğrudur. Bunların bazıları; ehliyet affı, sicil ve borç afları, eğitim ve denklik afları, Bağkur tescil afları vs. Liste uzun.Cumhuriyetin ikinci yüzyılına vatandaş ticari ve mesleki olarak temiz bir başlangıç yapacak. " diyerek seçim vaadlerini sıralamıştı. 

Şu an için seçime 40 gün kaldı ve Cumhurbaşkanı olduğu takdirde bu vaadleri peş peşe yerine getireceğinin altını çizdi.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARINA DA DESTEK VERDİ 

Staj ve çıraklık mağdurları için de söz veren Kılıçdaroğlu "beklediğiniz yıl, sonunda geldi." diyerek yaşadıklarını mağduriyeti çözüme kavuşturacaklarını belirtmişti.

detail-photo-fancybox-0