Enerji İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy İşçi Haber'e özel açıklamada bulundu.

Konuyla yakından ilgilendiğini belirten Altunsoy, haftalık çalışma saatinin bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi 40 saate indirilmesi gerektiğini, gece mesaisi yapan işçilere daha fazla zam yapılması gerektiğini belirtti.

700 binden fazla işçiyi kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ndeki aile yardımı, yol yardımı, yemek yardımı ve yakacak yardımı gibi ekonomik değer taşıyan sosyal hakların yüksek enflasyon şartları göz önüne alınarak yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Mahmud Altunsoy, işçilerin bayram ikramiyelerine de bu şartlar göz önüne alınarak zam yapılması gerektiğini söyledi.

Memurlar gibi işçilere de tayin ve becayiş hakkının verilmesinin gerekli olduğunun altını çizen Altunsoy, tayinin ve becayişin de kamu çalışma hayatında sıklıkla karşılaşılan bir hak olduğunu, bu haklardan işçi emekçilerin de yararlanması gerektiğini, çalışanların uygun koşullar altında çalışmasının herkes için faydalı olacağını kaydetti.

Emekçilerin çok zor şartlar altında çalıştığını söyleyen Enerji İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, işçiler için psikososyal destek programlarının oluşturulması gerektiğini söyledi.

Liman İş Sendikası grevde: Direne direne kazanacağız! Liman İş Sendikası grevde: Direne direne kazanacağız!

Geçici ve taşeron işçilerin, diğer KİT çalışanlarının sorunlarına değinen Mahmud Altunsoy, bu çalışanların sorunlarının acil olarak çözülmesi gerektiğini ve tüm çalışanların istisnasız kadroya geçmesi gerektiğini belirtti.