Birçok mağazasını kapatan ve konkordato ilan eden Makro Market işçileri, kıdem ve ihbar tazminatlarını alabilmek için Ankara'daki Genel Merkez önünde toplanarak konkordato komiseri Şefik Çalışkan ile görüştü.Tez-Koop-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Çağdaş Duyar tarafından okunan basın açıklamasında “İşçilerin taleplerini görmezden gelemezsiniz. Gasp ettiğiniz kıdem tazminatları Makro işçilerinin emeğinin hakkı, çocuklarının geleceğidir” dedi.

‘İLK ÖNCE İŞÇİLERİN HAKLARINI VERİN’

Türkiye Kamu-Sen'den eylem: Okul Müdürü Oktugan için eğitimciler cuma günü iş bırakacak Türkiye Kamu-Sen'den eylem: Okul Müdürü Oktugan için eğitimciler cuma günü iş bırakacak

Tez-Koop-İş’in kriz bahanesiyle işten çıkarılan ve ücretine el konulan işçilerin yanında devam edeceği vurgulayan Genel Örgütlenme Sekreteri Çağdaş Duyar, taleplerini sıraladı:

- Kıdem tazminatı dahil işçi alacakları, devlet alacakları ve diğer tüm alacaklardan öncelikli sıraya alınmalı, işverenin mal varlığından öncelikle işçi alacakları ödenmelidir.

- İflas eden ve ödeme aczi içinde bulunan işverenlerin yanında çalışan ve bu nedenle kıdem tazminatını alamayan işçilerin kıdem tazminatı alacaklarını mevcut Ücret Garanti Fonu’ndan almalarının yolu açılmalıdır.

Görüşmeye dair açıklama yapan Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, konkordato komiseri Şefik Çalışkan ile bir saatten daha uzun bir görüşme yaptıklarını söyledi. Marko Market’e ait olan Samsun’daki gayrimenkulü ile ilgili kendilerine bir teklif sunulduğunu ve bu teklifi değerlendireceklerini belirten Sayın, Makro Market’e ait olan Karaman ve Malatya mağazalarına işçi alacakları tutarında ipotek konulmasına yönelik çalışma yapılacağını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim