Kaza, öğleden sonra, Atabey İskelesi'nde meydana geldi. Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ait halk otobüsü, Atabey İskelesi'nde yolcu indirildiği sırada şoförün kontrolünden çıkıp, Karakaya Baraj Gölü'ne devrildi.

Malatyada halk otobüsü, baraj gölüne devrildi: 4 yaralı

Mardin'de çöken inşaat duvarı işçiyi hayattan kopardı Mardin'de çöken inşaat duvarı işçiyi hayattan kopardı

İhbarla bölgeye polis, jandarma ve sağlık ekipleri ile su altı arama ve kurtarma görevlileri sevk edildi. Kazada yaralanan 4 yolcu, ambulanslarla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Arama ve kurtarma ekipleri de su altında kalan olup olmadığına yönelik çalışma başlattı.

Malatyada halk otobüsü, baraj gölüne devrildi: 4 yaralı

"Ucuz atlatılmış büyük bir kaza"

Olay sonrası Malatya Valisi Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bölgede incelemelerde bulunarak, kazayla ilgili bilgi aldı. Vali Şahin, kaza sırasında otobüste 6 yolcu ve şoförün bulunduğunu belirterek, "Otobüs nedenini henüz bilemediğimiz bir şekilde baraj yoluna düşüyor. Fakat derinliğe gitmiyor, feribota çarpmak suretiyle belli bir yerde durmuş. Tedbiren suyun altında tarama yapılıyor. Kamera görüntülerine de baktık. Dolayısıyla ihtimal yok ama tedbiren suyu taradık, taramaya da devam ediyoruz. Bir süre sonra aracı çıkaracağız. Bir de altını kontrol edeceğiz ama gördüğümüz kadarıyla ucuz atlatılmış büyük bir kaza" dedi.

Malatyada halk otobüsü, baraj gölüne devrildi: 4 yaralı