Maltepe Belediyesi'nde çalışan DİSK' bağlı işçiler kazanılmış haklarının verilmemesi gerekçesiyle belediyeyi protesto etti. 

Belediyenin karşısında toplanan işçiler atılan sloganların ardından belediye binası önüne yürüdüler. 

Bakan Işıkhan, HAK-İŞ'i ziyaret etti Bakan Işıkhan, HAK-İŞ'i ziyaret etti

Burada grup adına konuşan DİSK Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 Nolu Şube Başkanı Yenigül Özen Dolgun 2017 yılının aralık ayında çıkarılan KHK kapsamında, taşeron işçilerin 1 Nisan 2018 tarihi itibarıyla belediye şirketlerine geçirildiğini , toplu iş sözleşmesi sürecinin başlaması için 2 Nisan 2018 tarihinde belediyeye yetki başvurusunda bulunduklarını belirten Dolgun, "Çalışma Bakanlığı tarafından sendikamıza yetki verilmesiyle Ağustos 2018 tarihinde Maltepe Belediyesi şirketlerinin yetkilileri ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı.Toplu iş sözleşme taslağı üzerinden yürütülen tartışmaların sonucunda, görüşmeler anlaşmayla sonuçlanmış ve 19 Kasım 2018 tarihinden itibaren hukuken geçerli sayılarak yürürlüğe girmiştir." diye konuştu.
Yürürlüğe giren ve işçilerin kazanımlarını içeren sözleşme, belediye yetkililerinin de katılacağı bir tören ile kamuoyuna duyurulacakken Maltepe Belediyesi yönetiminin toplu iş sözleşmesiyle belediye şirket işçilerine tanınan hakları veremeyeceklerini ifade etmeye başladığını belirten Dolgun:

 "Üç aydır Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç, belediye ve şirket yöneticileriyle yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmamıştır. Belediye yönetiminin onayıyla imzalanan sözleşmede, işçilere tanınan mali, idari ve sosyal haklar belediye yönetimi tarafından gasbedilmeye çalışılmaktadır. Bu uygulamanın hukuka aykırı olduğu ve işçilerin kazanılmış haklarının gasbı anlamına geldiği belediye yönetimine anlatılmaya çalışılmıştır. Ancak tüm iyi niyet girişimlerimiz ve diyalog çabamız dikkate alınmamış, işçilerin haklarının verilmeyeceği ifade edilmiştir." dedi.
DİSK Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 Nolu Şube Başkanı Yenigül Özen Dolgun işçilerin kazanılmış haklarından vazgeçmeyecelerini söyleyip belediyeyi bu yanlıştan dönmeye davet etti. 

Grup yapılan konuşmanın ardından dağıldı.
 

Editör: TE Bilişim