Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener Gemlik merkezli 5.1'lik depremle ilgili açıklama yaptı. Özner yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 40 deprem oldu. Artçı depremlerin en büyüğü 3.8. Artçıların 9 tanesi 3'ün üzerinde." dedi.

Sabah saatlerinde Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve İstanbul dahil birçok kentte hissedilen 5.1 şiddetindeki deprem Marmara'yı alarma geçirdi.

Zonguldak'ta sahilde kadın cesedi bulundu Zonguldak'ta sahilde kadın cesedi bulundu

Depremle ilgili açıklama yapan Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özner şu mifadeleri kullandı:

 "Şu ana kadar 40 deprem oldu. Artçı depremlerin en büyüğü 3.8. Artçıların 9 tanesi 3'ün üzerinde. Marmara'da iki kol var. Bu bölge Marmara içerisinde aktif bir yer. Tarihsen dönem kayıtlarına baktığımızda bu bölgede daha önce de büyük depremler meydana geldi. Marmara'da bir deprem bekliyoruz ama bu Marmara'daki her depremin o deprem olduğu anlamına gelmesin. Marmara'da yaklaşık yılda 9 tane deprem meydana gelmekte." dedi.

''BÖLGE AKTİF BİR BÖLGE''

Açıklamalarına devam eden Özner, "2020 yılından bu yıl 15 Ağustos'a baktığımız zaman da Marmara bölgesinde 3 bin tane irili ufaklı deprem oldu. 2023 yılına bakarsak da Avşa-Balıkesir açıklarında 4.4'lük depremler yaşadık, dediğim gibi bölge sismik olarak aktif bir bölge,'' dedi.