Masterchef yarışmasının dün akşam yayınlanan bölümünde hüzünlü dakikalar yaşandı. Geçtiğimiz yıl programda yarışan yarışmacılar, önlüklerini yeni sezon yarışmacılarına devretmek için geldi. 

2021 yılında yarışan ve isminden sıkça söz ettiren Hamza Mercimek'in böbrek yetmezliğiyle mücadele ettiği söylendi. Sağlık sorunu yaşadığı ortaya çıkan Hamza, stüdyoya görüntülü olarak bağlandı.

"ÇOK ZOR BİR DURUM"

Yaşadıklarını anlatan Mercimek, "Çok zor bir durum. Yaklaşık iki ay önce yan ağrılarımdan dolayı acile gittim ve hemen diyalize bağlayacaklarını söylediler. Yaklaşık bir ay hastanede yattım ve böbreklerimi maalesef kurtaramadık. İki böbreğim de iflas etti. Şu an haftanın üç günü diyaliz tedavisi alıyorum" dedi.

Hamza sözlerine; "Çok zor bir şey ama tedavisi olan bir şey. Annem beni doğurdu, annem bana can verecek. Böbreğinin birini bana veriyor. Ameliyat hazırlıklarına başladık. İnşallah güzel olacak" diye devam etti.

Bakan Koca’dan Kadir İnanır açıklaması: Entübe durumdan çıkarılamadı Bakan Koca’dan Kadir İnanır açıklaması: Entübe durumdan çıkarılamadı

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

"Böyle de mutluyum. Evden çıkamıyorum. Sizleri görmek benim için iyi oldu" diyen Hamza Mercimek'in sözleri karşısında duygulanan şefler ve yarışmacılar gözyaşlarına hakim olamadı.

"İYİYİM, DAHA İYİ OLACAĞIM"

Programın ardından Instagram hesabından diyaliz makinasına bağlı olduğu anda çektiği bir fotoğrafını paylaşan Hamza, "Herkese mesajlarından dolayı çok teşekkür ederim. Ben iyiyim ve daha iyi olacağım" notunu yazdı.

MasterChef Hamza Mercimekten üzen haber Böbreklerini kaybettiğini açıkladı