İstanbul Tuzla’da Deri ve Endüstri Serbest Bölgesi’nde yüzde 25 ek zam talebiyle fabrikaya süresiz olarak kapanan Mata Otomotiv işçileri direnişlerinin üçüncü gününde haklarına kavuşmak için mücadele etmeye devam ediyor. 

Dün gerçekleşen basın açıklamasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak

Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Ek zam talebinde bulunduk. Bütün fabrikalardan, iyileştirme istedik, ‘Bu bizim hakkımız’ dedik. Bu iyileştirme gerekçesi olan bir taleptir. Yıllardır işçiler emeğiyle çalışıyor ama bu dönemdeki gibi bir şeyle hiçbir zaman karşılaşmadı” dedi.

DİĞER FABRİKALARDA SÖKE SÖKE ALDIK

“Bundan bir yıl önce aldıklarımızın 3’te bir daha ucuzdu ama bugün siyasi iktidarın, emek düşmanı AKP iktidarının izlemiş olduğu ekonomik politikalarla işçiler çok daha yoksullaştı” diyen Serdaroğlu, şunları ifade etti: “Onun için ‘Artık toplu sözleşmelerin dışında da ekstra talepler gündeme gelmeli’ dedik. ‘Hakkımız olan şeyi istiyoruz’ dedik. Mata işçisinden önce onlarca işçi binlerce işçi bu hakkını söke söke aldı. Kapınızın önüne çakallar, it sürüleri getirerek bizi korkutamazsınız. Metal işçileri asla boyun eğmeyecek.”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Türkiye’nin üzerinde bir enkaz var. Bir yanımız deprem bölgesinde enkazın altında diğer taraftan yıllardır ülkeyi yönetenlerin politikalarının sonucu olarak kentleşme politikalarından ekonomik krize kadar yaşadığımız bir enkaz var” dedi.

Bu enkazın dayanışmayla kaldırılacağını ifade eden Çerkezoğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Mata işçilerinin bu kararlılığınız, mücadele ve direnç bu ülkenin geleceğini kuracak. Bu mücadele bu kararlılık bu coşku sınıf kardeşlerimize dalga dalga yayılıyor. Ülkenin istatistik kurumunun rakamlarıyla bile çok açık görünüyor özellikle son yıllarda ürettiğimiz değerden, milli gelirden işçi sınıfı olarak bizim aldığımız pay her yıl daha da fazla geriliyor. Sermayenin payı yukarıya gidiyor, emeğin payı aşağıya doğru geriliyor.