Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 – 2024 eğitim ve öğretim yılına dair çalışma takvimini açıkladı. Çocuğu okula ilk kez başlayacak veliler için Uyum Haftası büyük önem taşıyor. Uyum haftası kaç gün sürecek? Uyum haftası nedir? Uyum haftası öncesi neler yapılmalı? İşte Milli Eğitim Bakanlığının açıklamasına göre uyum haftasının ayrıntıları…

Uyum haftası kaç gün sürecek?

İlkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitimine başlayacak olan öğrencilerin, okula alışma süreçlerine katkı sağlayacak ve kaygılarını giderecek olan “Uyum Haftası” 4 Eylül Pazartesi günü başlayacak.  2023–2024 eğitim ve öğretim yılında ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak olan öğrenciler için Uyum Haftası, 4–8 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri ile gerçekleştirilecek.

Uyum haftası nedir?

Uyum haftası, okula yeni başlayacak öğrencilerin okulla ilgili kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek, öğretmen ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak için 2006-2007 eğitim öğretim yılından beri uygulanmaktadır. Uyum haftası ile okula yeni başlayacak olan öğrencilerin okula alışma sürecinde yaşayabilecekleri kaygıları ve zorlukları azaltmak için aile ve öğretmenlere büyük sorumluluk düşüyor.

Uzmanlar Uyarıyor

Öğrenciler uyum haftası sürecinde okula, öğretmenlerine ve arkadaşlarına alışacaklar. Bu sebeple yeni başlayacak olan öğrencileri okulla ilgili büyük beklentiler içerisine sokmamak gerekiyor. Uzmanlar uyarıyor. ‘Okulda çok eğleneceksin ve çok mutlu olacaksın’ gibi ifadeler kullanılmamalı. Bu ifadeler yeni başlayacak olan öğrencilerin uyum ve alışma sürecini olumsuz yönde etkilemektedir.

Ücretli öğretmenlerden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e kadro talebi çağrısı Ücretli öğretmenlerden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e kadro talebi çağrısı

Uyum haftası öncesi kayıt yaptırılan okulun gezilmesi, uyku saatlerinin düzenlenmesi, velilerin çocuklarını motive edici ve destekleyici konuşmalar yapması yeni başlayacak olan öğrencilerin uyum sürecini daha kolay atlatmalarını sağlayabilir.

Editör: Nursena Yağız