Millî Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için sosyal politikalarla öğrencileri desteklemeye devam ediyor. Şartlı eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkânına, ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara çok sayıda proje, kararlı bir şekilde uygulanıyor. Millî Eğitim Bakanlığı, bu kapsamda yaptığı çalışmalar sonucunda ücretsiz yemek yiyen öğrenci sayısını 1,5 milyondan 1 milyon 796 bin 985'e çıkardı. 

LGS başvuru tarihleri açıklandı! E-okul üzerinden yapılabilecek LGS başvuru tarihleri açıklandı! E-okul üzerinden yapılabilecek

Okul öncesinde 400 bin çocuğa ücretsiz yemek

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer şunları söyledi:

"Bakanlığımız yıllardan beri çok sayıda sosyal politikayla eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda öğrencilerimize ücretsiz yemek, önemli bir destek programıdır. Her geçen gün bu programın kapsamını genişletmeye çalışıyoruz. Taşımalı eğitimden yararlanan yaklaşık 1 milyon öğrencimiz ücretsiz öğle yemeği imkânından da yararlanıyorlar. Son bir yılda okul öncesi eğitime erişimi artırmaya odaklandık. Bu nedenle ücretsiz yemeği özellikle okul öncesi eğitim kademesine yaygınlaştırmayı hedefledik. Bu çerçevede şu ana kadar 400 bin okul öncesi çocuğumuzu ücretsiz yemek imkânından faydalandırıyoruz."

2023 yılında 2,5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek

Ücretsiz yemek programı kapsamını sürekli artırmayı hedeflediklerini ifade eden Bakan Özer, 2023 yılında bu sayıyı 2,5 milyona çıkaracaklarını ve burada okul öncesine ağırlık vereceklerini ifade etti.