Karlı hava dalgası dün akşam saatleri itibarıyla Türkiye'ye giriş yaptı. İstanbul'da beklenen kar yağışının başlamasıyla çok sayıda vatandaş tedbir almaya başladı. Yurudumuz son yılların en soğuk mart ayını geçiriyor. Sibiryadan yurdumuza gelen soğuk hava dalgasıyla beraber hava sıcaklıklarında önemli derecede düşüş yaşanıyor. Ülkemizin birçok noktasında kendini gösteren kar Megakent İstanbul'u etkilemeye başladı. 

Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul için uyarı: Fırtına ve sağanak geliyor Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul için uyarı: Fırtına ve sağanak geliyor

Dün akşam Valilik tarafından yapılan açıklamayla beraber okullar başta olmak üzere memurlara ve işçilere tatil ilan edilmişti. Yapılan açıklamada gerekmedik dışarı çıkılmaması yönündeydi ancak tüm uyarılara rağmen özel araçlarıyla yola çıkanlar olduğu görüldü. Yolda kalan sürücüler her zamanki manzaraların yaşanmasına neden oldu açtı.

Kar yağışı Anadolu'da bugün etkili olmaya başladı, İstanbul'da önce karla karışık yağmur yarın ise kar yağışı olarak görülmesi bekleniyor. Soğuk hava dalgası yurtta gelecek haftanın ilk günlerine kadar varlığını sürdü. 

 Yapılan en son değerlendirmelere göre İstanbul'daki soğuk havanın, kar yağışlarının ve kuvvetli rüzgârın önümüzdeki hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor.

METRO SEFERLERİNE KAR DÜZENLEMESİ GELDİ

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle; İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle 9 Mart Çarşamba gününden, 13 Mart Pazar gününe kadar M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro, F1 füniküler ve T1, T4, T5 tramvay hatlarımızda seferlerimiz 02.00'ye kadar uzatılmıştır.

İSTANBUL'DA KAR KUZEY İLÇELERDE 2 CM'Yİ GEÇTİ

Başakşehir, Bağcılar, Silivri, Arnavutköy dolaylarında kar yağışı şiddetini artırırken kar kalınlığı da giderek yükseliyor.

Megakente sabahın ilk ışıklarıyla birlikte etkili olan kar yağışı, bir anda bastırdı. Dakikalar içinde şehir beyaza büründü. Tüm uyarılara rağmen özel araçlarıyla yola çıkanlar olduğu görüldü. Yolda kalan sürücüler her zamanki manzaraların yaşanmasına neden oldu.