Medya-İş Sendikası, Hak-İş Konfederasyonu’na 8 numaralı bağlı olarak Basın, Yayın ve Gazetecilik iş kolunda örgütlenmiştir. Tam adı Medya İşçileri Sendikası olan Medya-İş 3 bine yakın üye sayısı ile kendi iş kolunda en fazla üyeye sahip işçi sendikası konumundadır.

 

MEDYA-İŞ SENDİKASI YÖNETİM KURULU

Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz' Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz'

 

Medya-İş Sendikası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Türker Çeltik yürütmektedir. Yönetim Kurulu’nda Çeltik’in yanı sıra Genel Başkan Vekili Ümit Sönmez, Genel Sekreter Sezai Ballı, Mali Sekreter Zihni Oğuz Akın, Teşkilat Sekreteri Cemal Sonsay ve Eğitim Sekreteri Yunus Çelik görev yapmaktadır.

 

MEDYA-İŞ SENDİKASI TARİHÇESİ

Medya-İş Sendikası Anadolu Ajansı işçilerinin örgütlenmesi ile 2012 yılında kurulmuştur. 1. Olağan Genel Kurul sonucunda Hak-İş Konfederasyonu’na katılmıştır.

Sendikal anlamda hızlı bir büyüme Sağlayan Medya-İş Sendikası 2013 yılında en çok sarı basın kartı taşıyan üyeye sahip sendika olmuş ve Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın Kartı Komisyonunda temsil hakkı kazanmıştır.

 

5 yılın sonunda Anadolu Ajansı’nın yanı sıra Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü, Devlet Malzeme Ofisi Basım işletme Müdürlüğü, Tüik Bilgi Dağıtım ve İletişim Daire Başkanlığı Matbaa Müdürlüğü ve Marmara Temizlik Hizmetleri Limited Şirketi (Anadolu Üniversitesi Alt işvereni) ile birlikte toplam 5 işyerinde yetkili sendika olmuştur.

 

 

Editör: TE Bilişim