Bitlis'te yolcu otobüsü dereye düştü!  Yaralılar var Bitlis'te yolcu otobüsü dereye düştü! Yaralılar var

Katıldığı bir televizyon programında Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, gündeme ilişkin soruları yanıtlarken Abdullah Gül ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SEÇİM YORUMLARI


Seçim sonuçlarının AK Parti açısından bir yenilgi olmadığını belirten Metiner, “Ortada bir yenilgi yok. Cumhur İttifakı bu seçimden yüzde 52 oyla birinci çıkmıştır, AK Parti de bu seçimlerden güçlü çıkmıştır” dedi.

Seçim sonuçlarına yönelik itirazlarla ilgili konuşan Metiner, “Seçim sonuçlarını kabul etmediğimiz kara bir propagandadan ibarettir. İstanbul seçimleri konusunda ise anayasadan kaynaklı itiraz hakkımızı kullanıyoruz. YSK’nin açıklayacağı sonuçları kabul ederiz. Nitekim Ankara’da YSK açıkladı ve Cumhurbaşkanımız da CHP adayını kutladı” değerlendirmesinde bulundu.

ABDULLAH GÜL'Ü ELEŞTİRDİ

Programda, Abdullah Gül’ün seçimden sonraki açıklamalarına ilişkin soruyu yanıtlayan Metiner, “Sayın Abdullah Gül haddini aşıyor, yalan beyanda bulunuyor. Türkiye’de itiraz etmek de demokratik bir haktır. İtirazın demokrasiye gölge düşürdüğünü iddia etmek de sayın Gül kendisine yakıştırabilir ama, bize göre çarpıtma ve yalandan ibarettir. Her seçim sonuçları ile ilgili partiler itiraz haklarını kullanırlar. Eski Cumhurbaşkanı’nın söyledikleri doğru değildir. CHP’liler itiraz ettiklerinde nasıl ki demokrasiye gölge düşmüyorsa AK Parti de itiraz ettiğinde demokrasiye gölge düşmez. Biz YSK’nin kararlarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim