Aralık ayı enflasyon rakamları sonrası refah payı hariç 6 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Hesaplarımıza göre; 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 2,93, enflasyon farkı dahil 6 aylık memur zammı ise yüzde 64,77 oldu.

Yalçın, bekleyen sorunları 11 başlıkta özetleyerek yaptığı açıklamada şunları ifade etti; "Bekleyen Sorunlar Ötelenmemeli, Çözümü Öncelenmelidir

1- 1. Dereceye 3600 ek gösterge verilmesi,
2- Gelir Vergisinin %15’te sabitlenmesi,
3- Yardımcı Hizmetler Sınıfının Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesi,
4- Kira Yardımı yapılması,
5- Doğum sonrası yarım zamanlı çalışma hakkı düzenlemesi,
6- Emekli aylıklarının artırılması,
7- Deprem bölgesindeki kamu görevlilerine ilave haklar tanınması,
8- Üniversite idari personeline yer değişikliği hakkının verilmesi,
9- Mülakatın kaldırılması,
10- Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının periyodik olarak yapılması,
11- 4688 sayılı Kanunun evrensel ilkelere uygun hale getirilmesi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açıklamasının devamında ''En düşük memur emeklisi maaşının 14.700 TL olmasının mevcut piyasa koşullarında kabul edilmesi mümkün değildir. Bu büyükşehirlerde kirayı bile karşılamamaktadır.

Sosyal riski barındıran bu adaletsizlik giderilmelidir. Emekli memurların ekonomik ve sosyal hukukları korunmalıdır. Memur emeklisi maaşlarında reel piyasa koşullarına göre iyileştirmelerin yapılması artık elzem hale gelmiştir.

Aralık ayı enflasyonunun %2,93 olarak kesinleşmesiyle birlikte 6 aylık enflasyon %37,57 olmuştur.

%29,78'lik enflasyon farkı ve %15'lik toplu sözleşme kazanımıyla birlikte memurun toplam zam oranı %49,25 olarak gerçekleşmiştir.

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme ve güvenlik sınıfına geçmek istiyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme ve güvenlik sınıfına geçmek istiyor!

Enflasyon zammının, memurun gecikmiş zammı olduğunun altını çizmek gerekmektedir. Enflasyonist ortamın devam etmesi durumunda yapılan zammın kalıcı olması mümkün değildir. Bu durum memurun alım gücünü düşürmektedir. Enflasyon kontrol altına alınmalı ,zam kalıcı olmalı.'' dedi.