Memura ek zam müjdesi var mı? sorusu Twitter'ın gündeminde yer alıyor. Yüzde 30 artışla ilgili bir ek zam söylentileriyle beraber yüzde 10-15'lik bir zam söylentiler yayılmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye yüzde 30 zam olarak açıklama yapmıştı. Yüzde 25'lik zam oranının yüzde 30'a güncellenmesiyle berabr en düşük memur maaşı 9 bin 105 liradan 11 bin 848 lira olarak revize edildi. 

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

MEMURA EK ZAM VAR MI?

Bilindiği üzere asgari ücret her yıl başında; emekli ve memur maaşları ise her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden belirleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılacağını duyurdu. En düşük emekli maaşının enflasyon karşısında zarar görmemesi adına Nisan ayın ayında maaşını alt sınırdan alanlara 2 bin lira zam yapmıştı.

Memur maaşlarına Temmuz ayından önce  ara zam yapılmasına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. 

MEMUR VE EMEKLİLER EK ZAM İSTİYOR

Kamu çalışanları için ek zam bir zarurettir ve mutlaka hayata geçirilmelidir. Enflasyon farkı da aylık ödenerek çalışanların kayıplarının giderilmesi gerektiğini dile getirdiler. 

Resim